1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜMİT SÜLEYMAN ONAN DEVLET TÖRENİ İLE TOPRAĞA VERİLECEK
ÜMİT SÜLEYMAN ONAN DEVLET TÖRENİ İLE TOPRAĞA VERİLECEK

ÜMİT SÜLEYMAN ONAN DEVLET TÖRENİ İLE TOPRAĞA VERİLECEK

Önceki gün hayatını kaybeden ülkenin tanınmış hukukçularından, eski Milletvekili, toplumlararası görüşmelerdeki Türk temsilci Ümit Süleyman Onan, yarın devlet töreni ile toprağa verilecek.

A+A-

ONAN İÇİN SAAT 10.00’DA MECLİS’TE  TÖREN DÜZENLENECEK

Önceki gün hayatını kaybeden ülkenin tanınmış hukukçularından, eski Milletvekili, toplumlararası görüşmelerdeki Türk temsilci Ümit Süleyman Onan, yarın devlet töreni ile toprağa verilecek.

MECLİS’TE YARIN DEVLET TÖRENİ DÜZENLENECEK

Ümit Süleyman Onan için Cumhuriyet Meclis’inde yarın saat 10.00’da devlet töreni düzenlenecek. Törende Meclis Başkanı Siber Sibel konuşma yapacak.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Kıbrıs Türk Halkı’nın yetiştirdiği değerli insan, eski milletvekili ve toplumlararası görüşmelerde Türk temsilcisi olarak görev yapmış saygıdeğer Ümit Süleyman Onan’ın 13 Aralık 2013 tarihinde kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsünü yaşamaktayız.

Ümit Süleyman Onan’ı kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsünü yaşamaktayız. Cenazesi 16 Aralık 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenecek Devlet Töreni’nin ardından, İsmail Safa Camisi’nde kılınacak öğle namazı sonrasında Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecektir.
 
Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenecek olan Devlet Töreni’ne Milletvekillerimiz, Eski Parlamenterlerimiz ve tüm halkımız davetlidir.
 
Bu vesile ile Merhum Ümit Süleyman Onan’a Allahtan rahmet, kederli ailesine sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.”  

ONAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

“1928 yılında Lefkoşa'da doğumlu olan Ümir Süleyman Onan, 1950 yılında Londra'da hukuk tahsilini tamamlamasının ardından Lefkoşa'da avukatlık yapmaya başladı.

Kıbrıs Milli Türk Birliği Lefkoşa Sekreterliği ile Kıbrıs Türk Kurumları Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

1958-1960 döneminde, Lefkoşa Türk Belediyesi As Başkanlığı ve l959-1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadarki dönemde de Savunma Bakan Vekilliği yaptı.

1960 seçimlerinde Lefkoşa bölgesinden Temsilciler Meclisi Türk Üyeliği’ne seçildi. 1961-1962 yıllarında, Temsilciler Meclisi’ni temsilen Avrupa Konseyi İstişari Asamblesi’ne gönderildi. 1967-1968 döneminde Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi Yürütme Kurulu Adalet İşleri Üyesi olarak çalıştı.

1970 seçimlerinde Lefkoşa bölgesinden Temsilciler Meclisi Türk Üyeliği’ne ve 1976 seçimlerinde de Ulusal Birlik Partisi’nden yine Lefkoşa milletvekilliğine seçildi. Kurucu Meclis döneminde Meclis İkinci Başkanlığı görevini yüklendi ve Toplumlararası görüşmelerdeki Türk Temsilciliği görevini ifa etti.”

İngilizce ve Rumca bilen Onan, evli olup üç çocuk babasıdır.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.