1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UMMAN SULTANI CAMİ İÇİN PARA VERDİ, GEMİ HEDİYE ETTİ
UMMAN SULTANI CAMİ İÇİN PARA VERDİ, GEMİ HEDİYE ETTİ

UMMAN SULTANI CAMİ İÇİN PARA VERDİ, GEMİ HEDİYE ETTİ

Umman Sultanı Cami İçin Para Verdi, Gemi Hediye Etti;

A+A-

Umman Sultanı Qaboos bin Said al Said’in Güney Kıbrıs’a Limasol’daki Cami-i Kebir’in restorasyon-bakım çalışmaları için maddi yardımda bulunduğu ve Rum Savunma Bakanlığı’na gemi hediye ettiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Cami İçin Finansman Sağladı, Gemi Bağışladı” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’ın Umman Büyükelçisi Andreas Panayotu’nun 12 Kasım tarihinde Umman’da gerçekleştirilen törenle Said’e güven mektubunu verdiğini yazdı.

Habere göre törenin ardından Said ile Panayotu’nun görüşmeye geçtiğini aktaran gazete, Said’in Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle ilgili bilgiler aldığını aktardı.

Habere göre Said görüşmede Güney Kıbrıs ile Umman arasında tüm alanlardaki ilişkilerin daha fazla sıkılaşmasına hazır olduğunu belirtti.

Rum Büyükelçi Panayotu ise Güney Kıbrıs’ın da Umman ile aralarındaki ikili ilişkilerin gelişmesi için çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kendisinin de hali hazırda mükemmel olan ilişkilerin her iki ülke ve halkın yararına olacak şekilde daha fazla güçlenmesi için her türlü çabayı göstereceğini söyleyen Panayotu, özellikle karşılıklı resmi ziyaretlerin gerçekleştirilmesi ve daha fazla ikili anlaşmanın imzalanması üzerinde duracağını belirtti.

Limasol’daki Cami-i Kebir’in restorasyon ve bakım çalışmalarına sağladığı finansmandan ötürü minnettarlıklarını da dile getiren Panayotu, çalışmanın en kısa sürede hayata geçirilmesi için gerekli faaliyetlerde bulunacaklarını söyledi.

Panayotu ayrıca Umman Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nin Rum Savunma Bakanlığı’na ücret talep etmeksizin verdiği gemi için de Said’e teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.