1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UMUT AYTEKİN TUTUKSUZ YARGILANACAK
UMUT AYTEKİN TUTUKSUZ YARGILANACAK

UMUT AYTEKİN TUTUKSUZ YARGILANACAK

Umut Aytekin tutuksuz yargılanacak

A+A-

Lefkoşa’da Tekno Tem isimli işyerini açarak 3 bin 335 TL para sirkat ettiği iddia edilen Umut Aytekin, dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak yargılanıncaya kadar teminat şartlarına bağlandı.

İlk tutukluluk duruşmasında zanlı olarak mahkemeye çıkarılan Tekno Tem çalışanı Rifat İpek ise olayla bağlantısız bulunarak mahkemeye çıkarılmadan şartsız serbest bırakıldı.

Abbas ELMAS

Mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Kazım Sevinç, zanlı Umut Aytekin 10 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Dükkan açma ve sirkat” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Sevinç, zanlıların söz konusu tarihte saat 23.00 sıralarında Girne Caddesi’nde faaliyet gösteren Tekno Tem  isimli işyerine giren zanlı Umut Aytekin’in para kasası içinde bulunan 3 bin 350 TL nakit parayı sirkat ettiğini söyledi.

Zanlının verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini ve zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Sevinç, zanlının davalarında hazır bulunması açısından mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.