1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UMUT OLUN ASLI’YA
UMUT OLUN ASLI’YA

UMUT OLUN ASLI’YA

Sipahili Ceryan ailesi, 6 yıl önce böcek sokması nedeniyle teşhisi konulamayan bir hastalığa yakalanan yavrularını kurtarmak için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor:

A+A-

Sipahili Ceryan ailesi, 6 yıl önce böcek sokması nedeniyle teşhisi konulamayan bir hastalığa yakalanan yavrularını kurtarmak için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor:

İskele’ye bağlı Sipahi Köyünde yaşayan Ceryan ailesinin, 7 yaşındaki dünyalar güzeli kızları Aslı, teşhisi konulamayan bir hastalık yüzünden, 6 yıldır acı çekiyor... Küçük Aslı’nın ve ailesinin hayatını kabusa çeviren olay, bundan altı yıl önce bir böcek sokmasıyla başladı. Böceğin sokmasıyla alın kısmında başlayan kızarık kabarcıklar, Aslı’nın dünyasını kararttı. Kızlarının tedavisi için ülkede ve yurtdışında tedavi olanaklarını araştıran aile maddi nedenlerden dolayı gerektiği gibi tam donanımlı araştırma hastanelerine müracaat edemiyor.

Canından bir parça olan kızının durumuna üzülen ve çaresizlikten kahrolan baba Mustafa Ceryan ise işsizlikten ve ara sıra bulduğu geçici işlerden kazandığı ile ailesini dahi geçindirmekte zorlanıyor. Anne Ayşe Ceryan ise bugüne kadar hiç çalışmadı ve çocuklarına bakıyor, o da kızları Aslı’nın yakalandığı hastalığın teşhis ve tedavisi için devletin kendilerine yardım elini uzatmasını bekliyor. En azından yurt dışına teşhis ve tedavi için “Sağlık kurulu” tarafından verilecek bir raporla gönderilmeyi umuyor.

Görenlerin ve duyanların yüreğini parçalayan olay için Sipahi Köyü’ne giderek Ceryan Ailesi ile görüştü. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Baba Mustafa ve Anne Ayşe Ceryan çaresizlikten zaman zaman gözyaşlarını saklayamadı. Kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekleyen aile en azından devlet tarafından tam donanımlı bir hastaneye sağlık kurulu sevki ile gönderilmeyi umuyorlar.

Baba Mustafa Ceryan daimi bir işi olmadığını ve kızı Aslı’yı Türkiye’ye araştırma için eşi Ayşe’nin götürmesinden dolayı evde kalan diğer iki çocuğuna da kendisinin baktığını ifade etti.

AİLE OLARAK TÜKENDİK ÇARESİZİZ
Gözüyaşlı baba çaresizliğini şu sözlerle anlattı: “5-6 yıldır devamlı Türkiye’ye gidip geldiğimizden maddi olarak da tükendik. Eşim kızımızı alıp gidiyor ben burada çocuklara bakmak durumunda kalıyorum. Bu sebepten devamlı da bir iş bulamadım. Önemli olan bugüne kadar tespit edemediğimiz bu hastalığın teşhisidir. En azından teşhis edilebilse çaresi konusunda da araştırmalar yaparız. Ancak daha hastalığın ne olduğu konusunda bir aşama sağlayamadık. Bizim isteğimiz bu ülkenin bir vatandaşı olarak kızımız Aslı’nın Türkiye’de tam donanımlı bir araştırma hastanesine sevkini
yaptırabilmek.”

Kızının durumuna son derece üzülen ve perişan olan anne Ayşe Ceryan buğulu gözlerle kızının yaşadığı dramı şu şekilde anlattı:

İLTİHAP KULAĞINA KADAR GELDİ
“Aslı daha henüz bir yaşında iken bir şey tarafından ısırıldı ve o yara yıldan yıla büyümeye başladı. Biz ilk fark ettiğimizde doktora götürdük ancak düzelmedi aksine daha da büyümeye başladı. Burada önce Mağusa Hastanesine, Lefkoşa’ya ve YDÜ Hastanesine ve Türkiye’de bazı hastanelere gittik. Lazer tedavisi uyguladılar fakat pek etkili olmadı, şimdi bütün alnını sardı ve hatta sağ kulağına kadar bulaştı bu iltihap. Bazı hastanelerde biyopsi dahi yapılmasına rağmen bu hastalığın adı bu tedavisi de şudur diye bir şey söyleyemediler. Ancak bizim isteğimiz tam donanımlı bir araştırma hastanesine gidebilmek. Tabi ki bizim o derece maddi gücümüz olmadığından bunu başaramadık. Bize bir yardım elinin uzanarak kızımız Aslı’nın bu çaresiz durumuna bir nokta koyarak tedavisinin yapılmasını arzu ediyoruz, inşallah bu gerçekleşir.

BÜYÜKYILMAZ: YARDIM ELİ UZATILSIN
Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Başkanı Turan Büyükyılmaz’da sık sık aileyi ziyaret ederek sorunlarına çare bulmak için girişimlerini sürdürüyor. Turan Büyük Yılmaz, ailenin yaşadıklarından dolayı büyük sıkıntı içerisinde olduklarını babanın zaten belli başlı bir işi olmadığından çaresizlik yaşadıklarını ifade etti. Turan Büyük Yılmaz amaçlarının Aslı’ya yardım edecek tam donanımlı bir hastaneye sevkini ve teşhisi ile birlikte tedavisine başlamak olduğunu söyledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.