1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UMUT YOLCULUĞUNUN HÜSRANLA BİTEN SONU...
UMUT YOLCULUĞUNUN HÜSRANLA BİTEN SONU...

UMUT YOLCULUĞUNUN HÜSRANLA BİTEN SONU...

Kandırılıp KKTC'ye bırakıldılar;

A+A-

İnsan tacirlerinin kandırıp KKTC’ye bıraktığı Suriyeli mülteci, 11 gün sonra ülkesine dönmek için Ercan’a gitti

İnsan Tacirleri tarafından kaçak yollardan KKTC’ye getirilen Suriyeli mülteci, Ercan Havalimanı’nda çıkış yapmaya çalışırkenyakalandı. Gözaltına alınan zanlı Taha Hadmoous polise verdiği ifadede kendisi ile birlikte 3 kişinin daha olduğunu, Türkiye-Mersin’den balıkçı teknesi ile yola çıktıklarını, insan tacirlerine para verdiklerini ve KKTC’ye bırakıldıklarını söyledi.

YALNIZ O DEĞİL

Tutuklama talebi ile dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde çıkarılan zanlının önceki gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeden çıkış yapmaya çalıştığı ancak muhaceret kayıtlarında ülkeye girişi olmadığı tespit edilerek tutuklandığı açıklandı. Polis, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde 13 Şubat’ta kendisi ile beraber üç kişi ile birlikte tekne ile getirildiklerini ve KKTC’ye bırakıldıklarını iddia ettiğini açıkladı. Zanlının vermiş olduğu ifadenin araştırılacağını belirten polis, soruşturma amaçlı üç gün tutuklama talep etti.

Mahkeme zanlının üç gün tutuklu kalmasına karar verirken, söz hakkı alan zanlı ülkesine iade edilmek istediğini söyledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.