1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UMUTLARI VE PARALARI YOK OLDU
UMUTLARI VE PARALARI YOK OLDU

UMUTLARI VE PARALARI YOK OLDU

İtalya’ya gitmek için yola çıkan 8 Suriyeli, insan kaçakçıları tarafından Dipkarpaz’da sahil kenarına bırakıldı

A+A-

Suriye’deki iç savaştan canlarını kurtarmak adına ülkelerinden kaçan ve ilk olarak Türkiye’ye daha sonra da İtalya’ya gitme umuduyla yola çıkan 8 Suriyeli mülteci, insan kaçakçıları tarafından kandırılarak Dipkarpaz’ın kuzey sahiline bırakıldı.

İtalya’da savaştan uzak, güzel bir hayat için yola çıkan mülteciler, Hatay’da insan kaçakçılarına 4’er bin dolar ödedikten sonra beyaz bir tekneye bindi.

Uzun sürecek yolculuklarında Dipkarpaz’ın kuzey sahilinde dinlenme molası verdikleri sırada insan kaçakçıları onları sahilde bırakarak kaçtı.

Suriyeli mültecilerden 31 yaşındaki A.E.H ve 24 yaşındaki A.M.E, diğer mültecilerle 4 gün Dipkarpaz’da saklandıktan sonra yiyecekleri bittiği için Dipkarpaz köyüne gitti ve orada polise teslim oldu.

Polis tarafından gözaltına alınan her iki Suriyeli de dün Gazimağusa’da nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerine soruşturma maksatlı 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Çiğdem Güzeler huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adın davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dipkarpaz Polis Karakolu’nda görev yapan Polis Çavuşu Erdal Dal’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlıların 29 Ekim 2013 tarihinde sabah saat 04.00’te Dipkarpaz’ın kuzey sahilinden henüz tespit edilmeyen 6 kişi ile birlikte onaylanmış liman olmayan bir bölgeden KKTC’ye giriş yaptıklarını söyledi.

Zanlıların 2 Kasım 2013 tarihinde akşam saatlerinde Dipkarpaz Polis Karakolu’na gelerek polise teslim olduklarını ifade eden polis çavuşu, zanlı 2 A.M.E’nin gönüllü ifade verdiğini ve olayın nasıl olduğunu anlattığını dile getirdi.

Gönüllü ifadenin teyit ve tekzibini yapmaları gerektiğini ve hala tespit edilemeyen 6 mültecinin arandığını anlatan Erdal Dal, mahkemeden soruşturmalarını salimen yürütebilmeleri için zanlılar aleyhine 3 günlük tutukluluk emri talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı 1 A.E.H çok zor durumda oldukları için Suriye’den kaçtıklarını bildirdi.

Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.