1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜNİVERSİTE AÇILSIN
ÜNİVERSİTE AÇILSIN

ÜNİVERSİTE AÇILSIN

Üniversite açılsın

A+A-

İskeleli esnaf, bölgenin isteklerini Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’na aktardı

Engin Serhan Cömert başkanlığındaki İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret etti. Arabacıoğlu’nun Eğitim Bakanlığı’ndaki makamında gerçekleşen kabulde, Birlik Başkanı Cömert İskele bölgesine üniversite açılması talebini Bakan Arabacıoğlu’na iletti.

 

Cömert: Bölge gençleri istihdam edilebilir
İskele Ticaret Lisesi’ne turizm bölümü açılması ve burada eğitim görmüş öğrencilerin bölgedeki otellere yerleştirilmesi isteğinde bulunan Cömert, ayrıca bölgeye yerleşmiş yabancı ailelerin çocuklarına kendi anadillerinde eğitim verilmesi talebinde bulundu.


 

Arabacıoğlu: 600 dönüm arazi tahsis edildi
Bakan Arabacıoğlu da Çukurova Üniversitesi için İskele bölgesinde 600 dönüm arazi tahsis edildiğini fakat üniversitede rektörün değişmesiyle işin askıya alınmış olabileceğini açıkladı. KKTC’den bir heyetin Çukurova Üniversitesi’nde temaslarda bulunacağını ve bu konunun da gündeme geleceğini belirten Arabacıoğlu, KKTC’nin üniversiteler ülkesi olarak öne çıkması hedefine vurgu yaptı. Ticaret Lisesi’ne turizm bölümü açılmasıyla ilgili olarak Arabacıoğlu, yeterli öğrenci sayısına ulaşılmasıyla bunun mümkün olacağını, hâli hazırda Çalışma Bakanlığı’yla otellerin ortaklığında uygulamalı eğitimlerin sürdüğünü ifade etti. Okullardaki eğitimin Türkçe olduğunu da kaydeden Bakan Arabacıoğlu yabancı dilin pekiştirme adına gerek duyulması halinde verilebileceğini sözlerine ekledi.
DİYALOG
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.