1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ PROTESTO ETTİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ PROTESTO ETTİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ PROTESTO ETTİ

Üniversite öğrencileri harçlara zam yapılmasını protesto etti

A+A-

DAÜ Öğrencileri Konseyi, yükselen harçlara tepki göstermek amacıyla,“Müşteri değiliz öğrenciyiz” diyerek rektörlüğe yürüdü ve artış kararının geri alınmasını talep etti
 
Sedef BOŞNAK

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğrencileri, dün, yükselen harçları protesto etmek amacıyla rektörlük binasına yürüdü.

“Müşteri değiliz öğrenciyiz” diyerek tepkilerini ortaya koyan öğrenciler zammın geri çekilmesini aksi halde süresiz eylem yapacaklarını duyurdu.

Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler adına kısa bir açıklama yapan DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk, üniversitede öğrenim gören birçok gencin, yıllardır üst üste yapılan zamlar karşısında zora düştüğünü belirterek,“ Öğrencilerimizin hak ve hukuku için çalışmaktayız. Zamlar karşısında hem öğrenciler hem de aileler zor günler yaşıyor. Kısacası, üniversitemizi ulusal ve uluslar arası her alanda temsil eden öğrenciler olmadan üniversite de olamaz” dedi.

İbrahim Öztürk, borçlarını ödeyemeyen 55 öğrencinin kaydının silindiğini söyleyerek, DAÜ yetkililerini sert bir dille eleştirdi ve şöyle devam etti:

“DAÜ’nün mali durumu 55 öğrencinin maddi yükümlülüklerine mi kaldı? Tutumunuz, arkadaşlarımızın bir dönemine belki de yıllarına mal olacak. Yeni gelecek öğrencilerimiz var ancak yapılan bu aşırı zam, buraya gelmelerine engel olabilir. Harçlara yapılan zamlar yersizdir. Bu zammın karşılığını alamıyoruz! Otobüsler eksik, cami inşaatı yarım, fakülteler yetersiz, yemekhane sorunlu, alt yapı yetersiz, yurtlar problemli…

Öte yandan siyasilere de sesleniyoruz. DAÜ siyasetin adresi değildir. Lütfen üniversitemize bulaşıp bizi mağdur etmeyiniz! Üniversitemiz sırf sizleri destekledi diye yanınızda diye yaptığı işten anlamayan kişileri yönetime çıkarmanız mantık dışıdır.”

 

Ekonomik artış!

“DAÜ dimdik ayakta” diyen DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, öğrencilerin gençlik yürüyüşü adı altında protesto eylemi düzenlediklerini ifade etti ve şöyle konuştu:

“Öğrencileri hiçbir zaman müşteri olarak görmedik. Ben ve ekibimin, öğrenciler hakkında hiçbir olumsuz düşüncemiz olmadı. Gençlik yürüyüşü diyerek bu şekilde protesto yapılması yanlış. Öğrencilerin üniversitenin içerisinde sergiledikleri tutum yanlıştır. Üniversite yönetim kurulunda alınan kararlar artış değil yıllık yapılan ekonomik artışlardır. DAÜ dimdik ayaktadır! Kimsenin oyununa gelecek bir üniversite değildir”.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.