1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TÜFEKLE MEKAN BASTI
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TÜFEKLE MEKAN BASTI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TÜFEKLE MEKAN BASTI

Pompalı tüfekle eğlence mekânını basan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi,

A+A-

Suna ERDEN

Pompalı tüfekle eğlence mekânını basan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi, arkadaşı ve eğlence mekânı çalışanları tutuklandı

Girne-Lefkoşa anayolu üzerinde faaliyet gösteren Almahara isimli eğlence mekânında olay çıktı. Arkadaşı Güven Can Yaşa ile birlikte Almahara’ya giden 22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Haşim Burak Solak içeri alınmayınca önce eğlence mekânının güvenlik görevlisi ile kavga etti, ardından olay yerinden ayrılıp kısa bir süre sonra pompalı tüfekle eğlence mekânına geri döndü. Havaya ateş açan zanlı Burak, “Allah’tan başkasından korkmam ben altı sene tedavi gördüm sıkarım ölürsün” şeklinde tehditler yağdırdıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Solak olay yerinden kaçıp evine saklanırken, Almahara güvenlik görevlileri onu bulmak için, arkadaşı Güven Can Yaşa’yı kaçırıp öldüresiye darp etti. Meydana gelen olayın ardından Girne Adli Şube Ekipleri olaya karışan tüm tarafları gözaltına aldı.

POMPALI TÜFEKLE MEKÂN BASTI

Gözaltına alınan zanlılardan Haşim Burak Solak ile arkadaşı Yaşa diğer zanlılardan ayrı olarak duruşmaya çıkarıldı. Polis, zanlı Haşim Burak Solak’ın “İthali yasaklanmış ateşli silah ve patlayıcı madde tasarruf, taşıma ve kullanma”, “Meskûn mahalde ateş etme”, “Şiddet tehdidi” ve “Darp” suçlaması ile Güven Can Yaşa’nın ise “Suçu örten” suçlaması ile tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlı Solak ve Yaşa’nın önceki gece Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan eğlence mekânı Almahara’ya gittiklerini, zanlıların güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmamaları üzerine güvenliklerle kısa süreli bir tartışma yaşadıklarını belirtti. Her iki zanlının da olay yerinden ayrıldığını ifade eden polis, Haşim Burak Solak’ın evinde kanunsuz olarak muhafaza ettiği pompalı tüfekle yeniden eğlence mekânına döndüğünü kaydetti.

“SIKARIM ÖLÜRSÜN” DEDİ

Solak’ın güvenlik görevlisi Necip Cem Güneylioğlu’na “Allah’tan başkasından korkmam ben altı sene tedavi gördüm sıkarım ölürsün” sözleri ile şiddet tehdidinde bulunarak havaya bir el ateş açtığını ifade eden polis, zanlının olay yerinden kaçtığını belirtti.

Polis, zanlı Haşim Burak Solak’ın Girne’deki evine gittiklerini ancak kapıyı kimsenin açmadığını, kapının açılmaması üzerine içeriye kırarak girildiğini, evde bulunan zanlının etkisiz hale getirilerek tutuklandığını kaydetti. Polis, olayda kullanılan TS 870-TR Magnum İnterpress marka pompalı silah ile 33 adet canlı fişeğin bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

ÖĞRENCİDE TÜFEĞİN NE İŞİ VAR, POLİS BUNU ARAŞTIRACAK

Arkadaşı ile olaylara karışan ve daha sonra Solak’ın ceza almaması için Fıoccmı marka boş fişeği saklayan Güven Can Yaşa’da “Suçu örten” suçlaması ile gözaltına alındığını kaydeden polis, boş fişeği çöp bidonunun üzerinde bulduklarını belirtti.

Fişeğin emare olarak alındığını ifade eden polis, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Polis, zanlı Haşim Burak Solak’ın tasarrufunda bulunan pompalı silahın ülkede kullanımın yasak olduğuna dikkati çekerek, silahın adaya nasıl getirildiğine dair araştırma başlattıklarını anlattı.

Polis, pompalı silahın incelenmek üzere, balistiğe gönderildiğini belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

KONUŞTURMAK İÇİN DARP ETTİLER

Solak ve Yaşa’nın ardından güvenlik görevlileri Necip Cem Güneylioğlu, Mehmet Ali Ersavaş, Rashad Hüseyinli, Erhan Saraç, Atilla Saraç, Orçun Özüorçun duruşmaya çıkarıldı.

Polis, zanlıların “Zorla adam kaçırma” , “Kanunsuz topluluk” ve “Ciddi darp” suçlaması ile gözaltına alındıklarını söyledi. Polis, Almahara isimli diskonun işletmecisi Cahit Yetkili, aynı diskoda güvenlik görevlisi Necip Cem Güneylioğlu, Mehmet Ali Ersavaş, Rashad Hüseyinli, Erhan Saraç, Atilla Saraç, Orçun Özüorçun ve Hakan Titiz’in, Haşim Burak Solak isimli kişiyi tespit etmek için Güven Can Yaşa’yı zorla plakası tespit edilemeyen bir araca bindirip kaçırdıklarını söyledi.

Güvenlik görevlilerinin Yaşa’yı Almahara’nın park yerine götürdüğünü belirten polis, Güven Can Yaşa’yı öldüresiye dövdükten sonra polise teslim ettiklerini kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlıların serbest kalması durumunda ciddi olayların çıkacağına dikkati çekerek, zanlıların 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu. Mahkeme zanlılar hakkında 2’er gün tutukluluk emri verdi.

MAHKEMEYİ ABLUKAYA ALDILAR

Öte yandan tutuklanan Almahara çalışanlarının arkadaşları mahkemeyi ablukaya aldı. Mahkemenin etrafını saran kalabalık grubu polis engelledi. Mahkeme etrafında geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kalabalığı mahkeme çevresinden uzaklaştırdı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.