1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜNİVERSİTELERARASI AKADEMİK KOORDİNASYON KURULU LAÜ’DE TOPLANDI
ÜNİVERSİTELERARASI AKADEMİK KOORDİNASYON KURULU LAÜ’DE TOPLANDI

ÜNİVERSİTELERARASI AKADEMİK KOORDİNASYON KURULU LAÜ’DE TOPLANDI

Üniversitelerarası Akademik Koordinasyon Kurulu’nun (ÜAKK) 21’inci toplantısı bugün Lefke Avrupa Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Üniversitelerarası Akademik Koordinasyon Kurulu’nun (ÜAKK) 21’inci toplantısı bugün Lefke Avrupa Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ÜAKK’yı oluşturan üniversitelerin Rektör ve seçilmiş üyeleri katıldı.

LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Akademik Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda YÖDAK Yönetim Kurulu üye seçimi de yapıldı. Prof. Dr. Aysel Karafistan ile Prof. Dr. Olgun Çiçek arasında gerçekleşen oylamada, YÖDAK Yönetim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Olgun Çiçek seçildi.

LAÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, bir önceki toplantıda akademik yükseltilme kriterleri konusunda yapılan çalışmaların sonlanıp, oluşturulan kurallar manzumesinin YÖDAK web sayfasında yayınlandığını söyledi.

Gökçekuş, geleceğe yönelik olarak YÖK ve üst düzey yöneticilerle temasların sürdüğünü belirterek, toplantıda bu konuların paylaşılacağını ve ayrıca YÖDAK Yönetim kurulu üye seçimi yapılacağını kaydetti.

Önümüzdeki günlerde dövizin yükselmesi ile yaşanan ekonomik kriz konusunda kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabileceğiyle ilgili olarak YÖDAK koordinatörlüğünde üniversite temsilcileriyle bir toplantı düzenleneceğini açıklayan Gökçekuş, toplantıdan çıkacak sonuçların ilgili yetkililerle paylaşılacağını belirtti.

KKTC Meclisi tarafından YÖDAK üyeliğine atanan Prof. Dr. Necdet Osam da toplantıda kurul üyeleri ile tanıştı.

Konuşmaların ardından toplantının gündem maddesini oluşturan YÖDAK üye seçimi için oylama yapıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.