1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜNİVERSİTELİ GENÇLER TEMİNATLA SERBEST
ÜNİVERSİTELİ GENÇLER TEMİNATLA SERBEST

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER TEMİNATLA SERBEST

Üniversiteli gençler teminatla serbest

A+A-

Erülkü Süpermarket’e müşteri olarak girip, dokuz şişe alkollü içeceği sırt çantalarına koyup çalmak üzereyken yakalanan üç kişinin ardından bir kişi daha tutuklandı
 
Emine UYSAL

Erülkü Süpermarket’e müşteri olarak girip, dokuz şişe alkollü içecek ve 700 gram kuruyemişi sırt çantalarına koyup çalmak üzereyken yakalanan üç kişinin ardından aranan bir kişi daha tutuklandı.

520 TL değerinde alkollü içki ve 700 gram kuruyemişi çaldıkları gerekçesiyle teminat duruşmasına çıkarılan dört üniversite öğrencisi, mahkeme emriyle 2 biner TL nakdi teminatla serbest bırakıldı.

Erülkü Süpermarket’e müşteri olarak giren beş kişi, dokuz şişe alkollü içeceği sırt çantalarına koyup çalmak üzereyken fark edilmişti.

“Hırsızlık” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Louai Abdallah (E-19), Osayd Abualwafa (E-21), Alaa Tamalawai (E-23) ve Zahir Khadrin (E-24) mahkemeye çıkarılırken, A. O. A. A.’nın (E-24) ise arandığı yinelendi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso, Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Kemal Onbaşı’yı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Onbaşı, 25 Nisan’da, saat 20.30’da, Demirhan’da işletmeciliğini Ali Erülkü’nün yaptığı Erülkü Süpermarket’te, işyeri içerisinde, müşteri olarak bulunan dört zanlının, içki reyonundan aldıkları toplam 520 değerinde 9 şişe içki ve 700 gram ağırlığında kuruyemişi ödeme yapmadan sırt çantalarına koyarak market dışına çıkarmak isterken yakalandıklarını belirtti.

Polis memuru Kemal Onbaşı, zanlıların etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını söyleyerek, KKTC’de üniversite eğitimi alan zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar, savcı Ruso’nun teminat şartlarına itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 2 biner TL nakdi teminat yatırmaları ve hafta bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs
 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.