1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜNLÜ İŞADAMI İÇİN ŞOK SÖZLER
ÜNLÜ İŞADAMI İÇİN ŞOK SÖZLER

ÜNLÜ İŞADAMI İÇİN ŞOK SÖZLER

'Artık eşime.....'

A+A-

Uzun zamandır medyaya geniş açıklamalar yapmaktan kaçındığını anlatan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in eşi Nur Nadir, Ada’nın turizm şehri Girne’de Milliyet’in sorularını yanıtladı. Nadir, İngiltere’de dolandırıcılık suçundan hapis yatan Asil Nadir tarafından kullanıldığını düşünüyor...


Kendi adına banka hesaplarının açıldığını, milyonlarca TL’lik aktarımların yapıldığını ifade eden Nadir, “Üzerimde çok oyunlar oynanmış” dedi. Asil Nadir’in tutuklanmasından sonra ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Nur Hanım, “Eşinin ailesi tarafından yalnız bırakıldığını” öne sürdü.


‘Üzerimden oyunlar oynanmış’
Eşini yaylım ateşine tutan Nadir şunları söyledi: “Bu kararı (boşanma) aslında ben almadım. Almam için her türlü baskı ve işkenceyi görmeme rağmen evliliğe olan inancımdan dolayı almadım. İyi günde kötü günde birbirimizin yanında durmaya söz vermiştik. Fakat aylarca bırakın verilmiş sözlerin tutulmasını, her gün nasıl kullanıldığımı ispat eden deliller ve kanıtlar elime geçmeye başladı. Asil Bey Londra’ya gitmeden önce müflis olduğundan dolayı benim adımda hesapların açılmasını rica etmişti. Benim haberimin dışında ismim kullanılarak birçok ödeme ve transferler yapılmış. Hiçbirinden haberim olmamasına rağmen haberim varmış gibi gösterilip İngiltere’deki mahkemelere sunuldu. Detaylı bilgileri istediğimde ise bana bu bilgileri verilmesini istemediler ve izin vermediler. Kısacası üzerimden oyunlar oynanmış. Bütün bu olanlardan yeni haberdar olmaya başladım. Hâlâ eşimin haberi olmadığına inanmam güç.


‘Kanını emenleri kucakladı’
Güven sarsıcı birçok olay daha yaşandı. Üzücü olan şu ki sadece geçmişte değil halen daha onun kanını emen tüm insanlar şu anda kaymağı yerken, ona desteğini ve emeğini samimiyetle göstermiş insanlar dışarıda kaldı. Kendisine şunu söyledim: Hayat seçimlerden ibaret. Dilerim bu seçimleri onu içinden çıkamayacağı yeni çöküşlere doğru sürüklemez onu.


‘Tanımakta güçlük çekiyorum’
Artık eşimi tanımakta güçlük çekiyorum. Benim tanıdığım Asil, yüksek değerlere sahip, vicdan sahibi, sözünün eri bir insandı. Ben onun önce insanlığını, sonra eş olarak sevmiştim. Keşke maddi çıkar ve menfaatleri uğruna bir ömür sevip korumaya söz ve yemin ettiği eşinin onurunu çiğnemelerine izin vermeseydi. Unutulmamalı ki, kadının onuru kocasının onurudur. Benim için büyük bir hâyâl kırıklığı ve hayat dersi oldu. Keşke işindeki başarıyı özel hayatında da sergileyebilseydi.


‘Artık inandırıcı gelmiyor’
Her seferinde, bana yapılan baskıdan haberi olmadığını, kesinlikle onaylamadığını çıkınca da (hapisten) gereken cezayı vereceğinden bahsediyor. İlk günlerde bu sözlere inanmış olsam da şu an pek inandırıcı gelmiyor. Çünkü olduğu yerden bile herkes ile iletişim halinde ve her şeyi kontrol ediyor. Durum böyleyken yanında sıfatı belli olmayan bir çalışanın (Kıbrıs gazetesinde çalışan bir kadın) bile patronun eşine saygısızlaşma cüretini nerden bulduğu düşündürücü. Zimmetine para geçirecek kadar ve Asil’e kocasıymış gibi davranıp onun adına konuşma küstahlığını göstermiş birinin ne sıfatla böyle davranabileceğini hayretler içerisinde seyrediyorum.


‘Şaşkınım, kırgınım, üzgünüm’
Bakalım bundan sonra daha nelere şahit olacağız. Bütün olanlar çok seviyesiz ve üzücü. Koskoca Asil Nadir’in eşi iş azlığı nedeniyle sahibi olduğu şirketten çıkarılıyor ve Asil Nadir gibi dünyayı sallamış bir adam kendi menfaatleri için susuyor ve eşinden de aynısını yapmasını rica ediyor. Bu yapılanlar ancak kişilerin seviyelerini sergiler. Herkes kendine yakıştığı gibi davranıyor. Bütün bu yaşanılanlar, beni şaşırtmıyor. Ama 9 yıldır birlikte olduğum, Allah ve peygamberden sonra en değer verdiğim insanın yani eşim Asil Nadir’in tutumları karşısında şaşkınım, üzgünüm ve de kırgınım. Asil çok zeki bir insan. Her konuda tedbirini almış bir insanın karısını bu kadar çirkin ve kötü ruhların arasına bırakması marifet değildir.


‘Kadın için mertlik şart’
Kadınını, karısını ve onurunu koruyabilecek mertlikte olmasını beklerdim. Her ay milyonlarca lira kazancı olan işletmeler zararda gösteriliyor. Bize ait konutun (Asil Nadir’in konutu) faturaları dahi ödenmiyor. Eşi aylarca tek basına maddi ve manevi ayakta durmak zorunda bırakılıyor. En basit olan kocalık vazifelerini dahi bir adam yerine getiremeyecekse o zaman emanet olan soyadını almakla mükelleftir.”

‘Asil Nadir’le artık dostuz’
Ayrılacaklarının sinyalini veren Nur Hanım, artık Asil Bey çok iyi dost olduklarını belirtiyor. “Onunla tanıştığım ilk günden bu yana birçok sorunun ve krizin üstesinden geldik” diyen Nur Nadir, “Asker arkadaşı değil ama hayat arkadaşıyız” diye konuşuyor ve sözlerine şunları ekliyor: “Ortada dolu dolu yaşanmış 9 yıllık bir birliktelik var. Bugünkü karakterimde iyi kötü etkisi ve emeği mevcuttur. Tüm güzelliklerin onun olmasını, başına her güzel şeyin gelmesi için hep duacıyım hep de olmaya devam edeceğim.” Asil Nadir’in annesi, Safiye Hanım’a çok değer verdiğini söyleyen Nur Nadir, “Asil bana hep ‘annem ve sen benim ailem ve dünyamsınız’ derdi” diye konuştu.

‘Yeni hayata yelken açtım’
Asil Nadir ile yaşadıkları sıkıntılardan sonra yeni bir hayat kurması gerektiğini anladığına dikkat çeken Nur Nadir, yeni bir hayata yelken açtığını anlatıyor ve devam ediyor, “Yeni yılı heyecan ile bekliyorum. Aslında uzun bir süredir yurt dışında kendime bir düzen kurmak ile meşguldüm. Şimdi o düzenimi kurdum ve yeni bir hayata yelken açtım. Hayat sürprizlerle dolu, bütün dünya için huzur, mutluluk barış ve bereket diliyorum.” Asil Bey’in Londra’da yargılandığı süresince yalnız bırakıldığını, cezaevine girdikten sonra da yalnızlığa itildiğini ileri süren Nur Hanım, eşinin kız kardeşlerini vefasızlık yapmakla suçladı. Nadir, “Asil, mahkemede yargılanırken Londra’da yaşayan ablası bir kere bile mahkemeye gelmedi. Sadece bir kere restoranda görüştük” dedi.

Milliyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.