1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÜNLÜ MÜZEDE SELFİE YASAĞI KALKINCA...
ÜNLÜ MÜZEDE SELFİE YASAĞI KALKINCA...

ÜNLÜ MÜZEDE SELFİE YASAĞI KALKINCA...

''İçimiz sızlıyor''

A+A-

 

Van Gogh, Rembrandt, Da Vinci gibi sanatçıların eserlerine evsahipliği yapan Londra'daki ünlü National Gallery, ziyaretçilerin tabloların önünde selfie çekme tutkusuyla başedemeyip fotoğraf yasağını kaldırınca, bir anda ziyaretçi akınına uğradı.

Taraf'ta yer alan habere göre Van Gogh, Rembrandt ve Leonardo Da Vinci gibi efsane sanatçıların iki bin 300’den fazla tablosuna evsahipliği yapan Londra’daki Ulusal Galeri, kısa süre önce ziyaretçilere uyguladığı “fotoğraf çekme” yasağını kaldırmıştı. Ziyaretçilerin fotoğraf ve özellikle selfie çekme tutkusuyla uzun süre mücadele ettiklerini dile getiren yöneticiler, bu durumun önüne geçemeyince pes ettiklerini, yasak kalktıktan sonra da ziyaret sayısında patlama yaşandığını açıkladı.

“İÇİMİZ SIZLIYOR”

Sosyal medyada son günlerin tartışma konusu olan “yasak kaldırma”, sanatseverler tarafından, “Artık Londralı ziyaretçilerin çoğunun, galeriye sadece selfie çekmek için geliyor” diye nitelendirildi. Sosyal medyada yapılan tartışmalarda, sadece yabancı turistler sanat eserlerini ciddiye alıyor denildi. Art History News adlı internet sitesinde makale yayımlayan, galerinin sıkı ziyaretçilerinden biri “Galeriye her gidişimde, tabloları dikkatli bir şekilde incelemeden arkasını dönüp, selfie çekenlerle karşılaşıyorum. Bu durum içimi sızlatıyor” dedi. Bu paylaşıma yanıt veren sanatseverlerse, sanatın geleceğinden ötürü kaygı duymaya başladıklarına dikkat çekti.

SELFIE’NİN MABEDİ

On binlerce takipçisi bulunan Grumpy Art Historian adlı blog sayfasının yazarı Michael Savage ise “Sükunet içindeyken, zihnimizin derinliklerine kadar inebileceğimiz tek kale olan National Gallery’de, tek amaçlarının dikkat çekmek olan bu insanların, cep telefonlarının kamera sesleri ve flash’larıyla galeriyi bir selfie mabedi hâline getirmelerini şiddetle kınıyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.