1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ünlü Oyuncu Kansere Yakalandı!
Ünlü Oyuncu Kansere Yakalandı!

Ünlü Oyuncu Kansere Yakalandı!

İlk kez açıkladı...

A+A-

Ben Stiller kanseri nasıl yendiğini anlattı

50 yaşındaki dünyaca ünlü aktör Ben Stiller iki yıldır önce kendisine prostat kanseri teşhisi konduğunu, önlem amaçlı yapılan testler sayesinde hayatının kurtulduğunu açıkladı.

‘Zoolander’ ve ‘Zor Baba (Meet the Parents)’ serileriyle tanınan dünyaca ünlü ABD’li aktör Ben Stiller prostat kanseri olduğunu açıkladı. İki yıl önce oldukça agresif prostat kanserine yakalandığını ve genç insanları bu hastalık konusunda uyarmak için bunu açıkladığını belirten ünlü aktör şöyle konuştu:

57f4a20018c7731360fe24c9.jpg

'ERKEN TEŞHİS HAYATIMI KURTARDI'

‘2014 yılının haziran ayında bana prostat kanseri teşhisi kondu. Eylülde ise yeniden test yaptırdığımda kanser hücreleri azalmıştı. O üç ay çılgın bir hız treni yolculuğu gibiydi. Ne olduğuna dair hiçbir ifkrim yoktu ama araştırmaya başladığımda bunun dünyanın sonu olmadığını anladım. Benim hastalığıma oldukça erken bir safhada teşhis konmuştu. Tamamen önlem olarak yapılan testler benim hayatımı kurtardı.’

Stiller, ‘Eğer Amerikan Kanser Derneği’nin söylediği gibi 50 yaşıma kadar bekleseydim, bugün iki yıldır büyüyen ve tedavisi çok geç olan bir tümörle yaşamak zorunda kalacaktım. Ailemde kanser yok, yüksek risk grubunda da değilim ve hastalığın herhangi bir semptomuyla da karşılaşmadım. Ancak bundan sonra kontrollerimi düzenli olarak yaptırıyor olacağım’ dedi.

Stiller, ABD’de bir yıl içinde prostat kanseri tanısı konan hasta sayısının 180 bin olduğunu söylüyor. Türkiye Kanser Daire Başkanlığı’nın verilerine göre Türkiye’deki prostat kanseri oranı %37. Dünyada bu oran %28. 

57f4a0f318c7731360fe2491.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.