1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ÜNLÜ SUNUCUDAN ŞOK TECAVÜZ İTİRAFI
ÜNLÜ SUNUCUDAN ŞOK TECAVÜZ İTİRAFI

ÜNLÜ SUNUCUDAN ŞOK TECAVÜZ İTİRAFI

ÜNLÜ SUNUCUDAN ŞOK TECAVÜZ İTİRAFI

A+A-

Amerikalı ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey, küçük yaşta tacize uğradığı için uzun yıllar insanlara "hayır" cevabını veremediğini söyledi.

Amerikalı ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey, hayatının “hayır” demeyi öğrendiğinde değişmeye başladığını söyledi. Ünlü talk show sunucusu ve yüzyılın en etkili kadınlarından sayılan Oprah Winfrey, bir dergiye yaptığı açıklamada, insanlara hayır demeyi 40 yaşına geldiğinde öğrendiğini ifade ederek: “İnsanları ‘mutlu etmek zorunda olduğum’ hastalığı tarafından tükenmiştim. Benden istenen her şey için ‘evet’ kelimesi ağzımdan ben farkında bile olmadan çıkıyordu. Kendime dürüst davranmaya başlayıp ‘hayır’ demeyi öğrendiğimde 40 yaşındaydım” dedi.

TACİZ DERİN İZLER BIRAKIYOR

Winfrey, hastalık dediği ve kendisinden her yapmasını istedikleri iyilik için evet deme davranış tarzının küçük yaşta tacize uğradığı için olabileceğini söyleyerek: “ Bunun nereden kaynaklandığını biliyorum. Geçmişimde yaşadığım taciz olayı bende derin izler bıraktı. Bu sebeple insanlarla arama sınır koymayı bilemedim. Bir kere çocukluğunuzda kişisel sınırlarınız istismar edildiğinde tekrar insanların sizin üzerinize basıp geçmesini engellemek için güveninizi sağlamak zor oluyor” dedi.

“DAVRANIŞIN ALTINDAKİ NİYETİ ANLAMAK ÖNEMLİ”

Söylediği şeylerin altında yatan niyetlerinin farkına varmaya başladığında iyileştiğini ifade eden Winfrey: “Her davranış, düşünce ve duyguyu niyetler motive eder. Olaylar karşısında her ‘hayır’ demek istediğimde neden ‘evet’ dediğimin altında yatan niyetimi gözlemlemeye başladım. ‘Evet’ diyordum çünkü insanların benim iyi bir insan olduğumu düşünmelerini istiyordum. Böylelikle insanlar beni sevecek ve iyi bir insan olduğumu düşüneceklerdi. Artık bir şeyi kalbimden yapmak istemiyorsam ve altında sevilmeme korkusu yatıyorsa ‘hayır’ demeye başladım. Kalbimden istemediğim hiçbir toplantılara katılmıyor, hiçbir telefon görüşmesini yapmıyor ve sırf beni sevsinler diye kimseye sponsorluk sözü vermiyorum” şeklinde konuştu.

İnsanın kendisine dürüst olmasının çok önemli olduğuna da dikkati çeken Winfrey, şu tavsiyelerde bulunuyor: “Herhangi bir şeye ‘evet' ya da ‘hayır’ demeden kendinize, ‘bu cevabımın altında yatan gerçek niyetim ne?’ diye sorun ve cevap vermeden önce kendinize bu cevabın sizi nasıl hissettirdiğini anlamak için kendinize zaman verin. Eğer cevap aklınızdan değil kalbinizden geliyor ve vücudunuz bu cevaba olumlu yanıt veriyorsa, işte o gerçek vermeniz gereken cevaptır.” 

unlu-sunucudan-sok-itiraf-5081934.jpeg

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.