1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ünlü tiyatrocu hayatını kaybetti
Ünlü tiyatrocu hayatını kaybetti

Ünlü tiyatrocu hayatını kaybetti

Ünlü tiyatrocu hayatını kaybetti

A+A-

İstanbul Devlet Tiyatrosu (DT) sanatçısı Gökalp Kulan, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul DT Müdürü Zafer Kayaokay, yaşadıkları üzüntüye işaret ederek, "Acımız doğaldır ki çok büyük. Ben de en yakın arkadaşımı kaybettim" ifadelerini kullandı.
 
Kulan'ın 16 Ocak'ta sahnelenmeye başlayan Bersisa isimli oyunda rol aldığına vurgu yapan Kayaokay, oyunun turnesinin her koşulda tamamlanacağını aktararak, "Merhum da olsa aynını yapardı. Bir başka arkadaşımız Gökalp'in bıraktığı yerden, onur ve gururla onun bayrağını sonsuza kadar yaşatacak" dedi.
 
Geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Kulan için yarın 13.00'de Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Kulan'ın cenazesi, Üsküdar Şakirin Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
 
Gökalp Kulan kimdir?
 

Gökalp Kulan, 1961'de İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1984'te Bursa DT'de stajını tamamlamasının ardından İstanbul DT'de göreve başladı.
 
"Yaprak Dökümü", "Yunus Emre", "Deli", "İkizler", "Karagözüm İki Gözüm", "Açıl Kafam Açıl", "Güneş Batarken Bile Büyük", "Fesleğen Çıkmazı" ve "Bedensiz Kadın" gibi birçok oyunda görev yapan sanatçı, evli ve iki kız babası idi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.