1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÜNLÜ UŞAK KOVULDU
ÜNLÜ UŞAK KOVULDU

ÜNLÜ UŞAK KOVULDU

İngiliz Kraliyeti’nin geçen hafta dünyaya gelen üçüncü varisi Prens George’un doğumunu müjdeleyen ve kraliçenin basın sekreterinin yanında görünerek dünya çapında ünlenen Hintli genç uşak Badar Azim, vizesini yenileyemeyince ülkesine geri döndü.

A+A-

İngiltere Kraliyet tahtının en küçük varisi Prens George'un doğumunu anons eden kraliyet uşağı 25 yaşındaki Badar Azim, vize süresi dolunca Hindistan'a döndü.

Azim, Prens George'un doğum belgesini Buckingham Sarayı'nın bahçesine koyan görevliydi. Bu sayede dünya televizyonlarınca görüntülenmişti.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, doğum beyanından birkaç gün sonra Azim'in vize süresi doldu. Kraliyet uşağı, Hindistan'ın Kalküta şehrine döndü.

Badar Azim İngiltere'ye eğitim için giden aile bireylerinin ilki. Aldığı öğrenci vizesiyle 2 yıl İngiltere'de kalarak Napier Üniversitesi'nde Hastane Yönetimi eğitimini tamamlamış.

Yeni göçmen yasasına göre vizesini uzatmak isteyenlerin, İngiliz vatandaşı tarafından yapılabilecek bir işte çalışmadıklarını kanıtlaması gerekiyor.

YASAYA GÖRE YILDA EN AZ 20 BİN STERLİN KAZANMALI
Aynı yasa vize uzatma işlemi için kişinin yıllık minimum 20 bin sterlin kazanması gerektiğini belirtiyor.

Kraliyet uşağının yıllık maaşı olan 14 bin sterlin yetersiz bulundu.

Badar Azim her iki koşulu da sağlayamadığı için doğup büyüdüğü Kalküta'ya döndü.

Azim, geçen Pazartesi günü kraliçenin basın sekreteri Ailsa Anderson ile birlikte kraliyet bebeğinin doğum beyanatı sırasında tanınmıştı.

Azim'in Hindistan'daki 9 kişilik ailesi ise 2 odalı küçük bir evde yaşamak zorunda. Tüm gelirlerini çocuklarının eğitimine adayan ebeveynleri oğullarıyla gurur duyduklarını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.