1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÜNLÜ YAPIMCI TÜM SERVETİNİ BAĞIŞLIYOR
ÜNLÜ YAPIMCI TÜM SERVETİNİ BAĞIŞLIYOR

ÜNLÜ YAPIMCI TÜM SERVETİNİ BAĞIŞLIYOR

Dünyaca ünlü çizgi film Simpsonlar'ın prodüktörü Sam Simon, tüm servetini hayvanlara yardım dernekleri ve gıda bankalarına bağışlayacağını açıkladı.

A+A-

Ölümcül kolon kanseri teşhisi konduktan sonra bu kararı alan Sam Simon, Holywood Reporter sitesine yardıma ihtiyaç duyanlara bağış yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

58 yaşındaki Simon Hollywood çevrelerinde yaptığı büyük bağışlarla biliniyor. Sam Simon Vakfı, zaten sokaklarda yaşayan hayvanlara ve açlara yardım amacıyla hizmet veriyor.

Havyan sevgisi de bilinen Simon, vakfın gıda bankalarında sadece vegan yemekler sunmasına özen gösterdiklerini vurguluyor.

Simpsonlar dizisinin yaratıcılarından Matt Groening, Simon'ı 'son derece eğlenceli' ve 'ruhen dengesiz' diye tanımlıyor.

Simon, 1989 yılında Matt Groening ve James L. Brooks'un çizgi diziyi geliştirmesine yardımcı olmuş, ancak dört yıl sonra programdan ayrılmıştı.

Baş yapımcılık unvanını koruyan Simon, son yirmi yılda Simpsonlar sayesinde milyonlarca dolar kazandı. Simon, "Simpsonlardan gelen para arttıkça arttı. Programı bıraktığımda, hiç kimse hâlâ sürüyor olacağını tahmin etmiyordu." diyor.

Simon'a beş ay önce kolon kanseri teşhisi konmuş ve üç ila altı ay yaşayacağı söylenmişti.

Hiç çocuğu olmayan Sam Simon, ailesinin durumunun da yerinde olduğunu kendisinin yardımına ihtiyaçları olmadığını söylüyor.

BBC

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.