1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UNUTMAMAK GEREKİR Kİ EN KÖTÜ BARIŞ BİLE SAVAŞTAN İYİDİR”
“UNUTMAMAK GEREKİR Kİ EN KÖTÜ BARIŞ BİLE SAVAŞTAN İYİDİR”

“UNUTMAMAK GEREKİR Kİ EN KÖTÜ BARIŞ BİLE SAVAŞTAN İYİDİR”

Aydınlık Yarınlar Hareketi, Alevi Kültür Merkezi ile Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

GÜN DOLAYISIYLA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ MESAJ YAYIMLADI
 

Aydınlık Yarınlar Hareketi, Alevi Kültür Merkezi ile Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aydınlık Yarınlar Hareketi, mesajında, ortadoğuda akan kanların durmasını ve demokrasi uğruna verilen mücadelelerde ve hak arayışlarında insanların öldürülmesinin son bulmasını temenni etti.

Barışın dünyamızı,  mutlu kılacağını ve sürekli gelişen bir medeniyeti geleceğe taşıyacağını belirten Hareket, barış  ve demokrasinin birbirini tamamlayan bir süreç olduğunu kaydetti ve “Hak, hukuk, adalet ve kalıcı ekonomik refahın  ancak barış içinde yaşar, barış içinde büyür, barışla gelişir ve serpilir” dedi.

Barışın  önce insanda ve insanın kendi iç dünyasında başladığını dile getiren Hareket, “Kendimizden ve çocuklarımızdan başlayarak barış tohumlarını her fırsatta ekmeli, gelişimine katkıda bulunmalıyız” ifadelerini kullandı.

Alevi Kültür Merkezi tarafından yayımlanan mesajda ise, tüm insanlığın din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeden huzurlu ve kardeşçe yaşaması için herkese sorumluluk düştüğü belirtildi ve “siyasi oyunlar, koltuk kavgaları, çıkar çatışmaları, ekonomik sömürgecilik anlayışının yaşandığı Ortadoğu’da bugünlerde yaşananlar ortadadır. Bilindiği gibi Ortadoğu'da her gün yüzlerce hatta binlerce insanın ölümüne yol açan acımasız savaşlar yürütülüyor. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden, masum insanların canına kast eden katliamlara tanıklık ediyoruz” denildi.
Dünya tarihi boyunca insanlığın en büyük özleminin barış olduğu vurgulanan mesajda, “ Unutmamak gerekir ki en kötü barış bile savaştan iyidir” ifadeleri yer aldı.

Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği de, “Dünyanın birlikte yaşama ahlâkına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu 21’inci yüzyılda, savaşın bir bezdirme ve insan varlığına ölümüne tecavüz etme aracı olarak kullanılması yeryüzünün en büyük utancıdır” dedi.

Dünyanın kanayan yarası olan savaşları insanca var olma ahlâkı adına kınayan Birlik, insanlık tükenmeden en yüce değer olan barışın bir an önce ülkede ve dünyada yaşam bulmasını temenni etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.