1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UNUTULAN TATLAR HATIRLANDI
UNUTULAN TATLAR HATIRLANDI

UNUTULAN TATLAR HATIRLANDI

Girne Belediyesi ile OzanköyMuhtarlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Pekmez Festivali’nde Kıbrıs’a özgü tüm ürünler satışa sunuldu

A+A-

Girne Belediyesi ile OzanköyMuhtarlığı’nın, Ozanköy’ün turistik tanıtımına katkı yapma, harup üretiminin devamını sağlama ve pekmez tüketimini teşvik etme amacıyla düzenlediği Ozanköy Pekmez Festivali dün sona erdi.
Birçok kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanında Ozanköy’le özdeşleşen harup ve pekmezin öne çıkarıldığı festivalde kurulan stantlarda Kıbrıs kültürü yaşatıldı. Pilavunadan badem ezmesine, herseden, gullurigyaya kadar Kıbrıs’a özgü tüm ürünlerin satışa sunulduğu festivalde, Kıbrıs’ın unutulan tatları da hatırlandı.

GEÇEN YILLARA NAZARAN DAHA YOĞUN İLGİ…
Geçen yıllara nazaran daha yoğun ilginin olduğu festival tüm katılımcıların yüzünü güldürdü. Festivalin her geçen yıl daha geniş kitleleri ağırladığını ifade eden köy halkı, bunu köyün belediyeye bağlanmasına ve belediyenin destek olmasına bağladı. Evlerinde hazırladıkları el yapımı yiyecekleri satışa sunanlar emeklerinin karşılığını almaktan mutluluk duyarken, ziyaretçilerde özledikleri tatları bir arada bulma imkanını yakaladılar.

SELEDEN PEKMEZE…
Ozanköy Pekmez Festivalinin ilgi çeken bir başka yönü ise Kıbrıs’a özgü el sanatlarının görücüye çıkması oldu. Unutulmaya yüz tutan el emeği, göz nuru ürünler festivalde uygun fiyata alıcı buldu. Çeşitli etkenler dolayısıyla yöresel ürünleri yapanların azalmasından üzüntü duyan sanatkarlar, Kıbrıs kültürüne özgü sanatların unutulmaması yönünde çağrı yaptı.

KONSERLE SONA ERDİ
Cuma akşamı saat 19.00’da açılış konuşmaları, standların gezilmesi ve pekmez şırası ikramıyla başlayan 5’inci Ozanköy Pekmez Festivali, bu yıl yine çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaptı. Festival, dün akşam yerli müzik grubu Aşka Özlem’in saat 21.00’de köy meydanında vereceği final konseriyle sona erdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.