1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UNUTULDUK”
“UNUTULDUK”

“UNUTULDUK”

Kıbrıslı Türkler... Bazen kendimi yabancı gibi hissediyorum… Sanki

A+A-

Yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türkler, seçme ve seçilme haklarından mahrum olduklarını, bunu dile getirmelerine rağmen seslerini kimseye duyuramadıklarını ifade etti

Yurtdışında yaşayan ve sayılarının 400 bini bulduğu söylenen Kıbrıslı Türkler seçme ve seçilme hakkı talep ediyor. Yalnızca İngiltere’de 300 bin Kıbrıslı Türk yaşamasına karşın, bu kişilerle ilgili çalışma yapılmaması ve yeni Anayasa’da ilgili maddelerin olmaması dışlanmışlık hissi yaratıyor. İngiltere'ye göçen Kıbrıslı Türkler, Türklüklerini vurgulamak istercesine vücutlarında mutlaka ay yıldızlı bir obje taşırken, kendi vatanlarında yabancı gibi hissettiklerini ifade ediyor.
27 yıl İngiltere’de yaşadıktan sonra vatanına yatırım yapma gerekçesiyle KKTC’ye gelen ve burada bir öğrenci yurdu kuran Kemal Hacıveli, Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, seçimlerde oy kullanamadıklarını, bu sıkıntılarını defalarca dile getirmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade etti. “Oy kullanamıyoruz. Bu konuda hiçbir yetkili tarafından geçmişten bugüne kadar bir çalışma yapılmadı”diyen Hacıveli, bunu yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklere bir haksızlık olarak gördüklerini kaydetti.

“ÇOCUKLARIMIZ ASKERLİĞİNİ BURADA YAPTI”
Yetkililerin kendilerini unuttuğunu savunan Hacıveli şöyle konuştu: “Yani bir düşünün, yurtdışında yaşayacaksınız, çocuklarınız gelip burada askerliğini yapacak, siz gelip burada yatırım yapacaksınız ama yurtdışında oy kullanamayacaksınız! Bunu orayı ziyaret eden yetkililere defalarca söyledikama hiçbir şey çıkmadı.

“YARDIM GECELERİNDE VE TATİL YAPMAK İSTEDİKLERİNDE BİZİ HATIRLARLAR”
Yalnız yardım gecesi düzenleme tatil istediklerinde ya da yolları düştüğünde yurtdışındaki Kıbrıslı Türkleri hatırlarlar. Artık gereken neyse yapılmalı. Özellikle İngiltere’de çok fazla Kıbrıslı Türk var. Ve üçüncü nesle ulaştık orada. Bunların hepsi Kıbrıslı Türk ve çok enteresandır, hepsinin ya ay yıldız dövmesi ya da ay yıldız kolyesi/ yüzüğü var. Türklüklerini gururla taşıyorlar.” 

“BİZ YATIRIM YAPMAK İSTEDİKÇE SANKİ KOVUYORLAR”
KKTC’deki bürokratik yapının da kendilerini çok yorduğunu belirten Kemal Hacıveli, sözlerini şöyle sürdürdü: “KKTC’de çok düzensiz, laçka bir yapı var. Her şeyde vurdum duymazlık hakim. Biz yatırım yapmak istedikçe sanki birileri bizi kovuyor. Burada iş yaptırabilmek ve işinizi zamanında halledebilmeniz için mutlaka bir Bakan ya da milletvekili tanıdığınızın olması lazım.

“KENDİMİ YABANCI HİSSEDİYORUM”
Bazen kendimi yabancı gibi hissediyorum… Sanki Kıbrıs’a değil de, yabancı bir ülkeye gelmişim gibi… Belediye seçimleri var, herkes oy avcılığında. Yapılanları gördükçe gülüyorum. Seçime 5 kala hummalı bir çalışma… Ne oluyor? Seçime günler kala mı yapılır çalışma? Hayretle izliyorum…”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.