1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜRDÜN KRALI’NIN OĞLU LEFKE’DE
ÜRDÜN KRALI’NIN OĞLU LEFKE’DE

ÜRDÜN KRALI’NIN OĞLU LEFKE’DE

Nakşibendi Tarikatı lideri Şeyh Nazım Kıbrısi’nin ölümünün ardından cenaze törenine katılamayan yurt dışındaki müritleri kabrini ziyaret için Lefke’ye akın etmeye devam ediyor;

A+A-

Her gün yüzlerce ziyaretçi Şeyh Nazım Kıbrısi’nin Lefke’deki dergâhta bulunan kabrini ziyaret ederek dualar okumaya devam ederken, dün öğle saatlerinde Ürdün Kralı’nın oğlu Prens Haşim, Şeyh Nazim’ın kabrini ziyaret etti.

Prens Haşim, Şeyh’in ailesine tarziyelerini sunduktan sonra dergâhtan ayrıldı. Şeyh Nazım’ın Mason Ürdün Kralı 2. Abdullah’ı halife ilan ettiği basında yer almıştı.

Bir süre önce vefat eden Malezya Prensi Raja Ashman Shah’ın kız kardeşi prenses Raja Aleena başkanlığındaki 12 kişilik Malezya Kraliyet ailesi heyeti geçtiğimiz gün özel bir uçakla Larnaka üzerinden adaya gelerek Şeyh Nazım’ın kabrini ziyaret ettiği basında yer almıştı.

Prenses Raja Aleena başkanlığındaki Malezya Kraliyet ailesinin, Şeyh’in kabri başında dualar okuyup, geceyi dergâhta geçirdiği daha sonra da adadan ayrıldığı belirtilmişti. Defnedildiği günden bu yana, sevenleri tarafından kabri başında dualar okunan Şeyh Nazım için müritleri dergâhta, farklı çalgılar eşliğinde ilahiler de söylüyor.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.