1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÜRETİCİ TANIMI EN GEÇ EKİM AYINDA YENİDEN YAPILACAK”
“ÜRETİCİ TANIMI EN GEÇ EKİM AYINDA YENİDEN YAPILACAK”

“ÜRETİCİ TANIMI EN GEÇ EKİM AYINDA YENİDEN YAPILACAK”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, bir grup üreticiyi kabul etti ve sorunlarını dinledi.

A+A-

SENNAROĞLU, KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİNİN BAYRAM ÖNCESİNDE YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, bir grup üreticiyi kabul etti ve sorunlarını dinledi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, üreticileri temsilen konuşan Mustafa Abraş, tarla fiyatları, hayvan fiyatları, hayvan hastalıkları ve üretici tanımı gibi konularda yaşanan sorunları dile getirerek Bakan Sennaroğlu’ndan çözüm yönünde destek istedi.

Bakan Sennaroğlu da, kabulde yaptığı konuşmada, ülkede “çiftçi” tanımının yeni ekim dönemi başlamadan yapılıp yeni bir yapılandırmaya mutlaka gidileceğini belirterek, tarım sektöründeki desteklerin de bu çerçevede geçimini sadece üretimden kazananlar lehine değişeceğini ifade etti.

Sennaroğlu, küçükbaş hayvan üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin de bayram öncesinde ödeneceğini açıkladı.

“ÜRETİCİ TANIMI EN GEÇ EKİM AYINDA YENİDEN YAPILACAK”

Sennaroğlu, üretim sektörünün zaten zor bir sektör olduğunu, bu yıl yaşanan kuraklığın sektörü daha da zor duruma soktuğunu belirtti.

Sennaroğlu, bakanlık olarak yapısal sorunlar yanında kuraklığın getirdiği sorunları çözmek yönünde mesai harcadıklarını ifade ederek, üretici tanımının yapılmasının kökleşmiş sorunların aşılması için önemli olduğunu dile getirdi.

Sennaroğlu, amaçlarının yeni ekim dönemine girilmeden yeni bir üretici tanımının yapılarak uygulamaya girmesi olduğunu belirterek, tarım sektöründeki desteklerin, bütün mesaisini üretime harcayan ve gelirinin tümünü tarım ve hayvancılıktan elde eden üreticilerin lehine yeniden düzenleneceğini anlattı.

“3 BİN KUZU ALIMIYLA HAYVAN FİYATLARINI ÜRETİCİ LEHİNE DEĞİŞTİRDİK”

Hayvan fiyatlarında yaşanan düşüşe değinen Bakan Sennaroğlu, fiyatların arz-talep dengesi içerisinde şekillendiğini söyleyerek kuraklık nedeniyle hayvan üreticisinin hayvanlarını satma yoluna gitmesinden dolayı fiyatların düştüğünü belirtti.

Sennaroğlu, hükümet olarak 3 bin kuzu alımına giderek sektöre müdahale ettiklerini belirterek, hayvan fiyatlarının üretici lehine değişmesini sağladıklarını vurguladı.

Üreticilerin merakla beklediği Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri ile ilgili de açıklama yapan Sennaroğlu, yarın küçükbaş hayvan üreticisine yönelik daha önceleri iki taksitte ödenen DGD’nin tek ödeme halinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Üreticilerin bankalara olan borçları ile ilgili aldıkları tedbirlerle ilgili de konuşan Sennaroğlu, bütün borçların öteleneceğini, faizin büyük kısmının devlet tarafından ödenecek şekilde öteleneceğini dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.