1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜRETİCİLER, TOHUMLUK İTHALİNİN DURDURULMASINI İSTİYOR
ÜRETİCİLER, TOHUMLUK İTHALİNİN DURDURULMASINI İSTİYOR

ÜRETİCİLER, TOHUMLUK İTHALİNİN DURDURULMASINI İSTİYOR

Patates Üreticileri Birliği, Güney Kıbrıs’tan tohumluk patates ithalatının ve patates ihracatına KDV uygulamasının durdurulması gerektiğini belirterek eylem uyarısında bulundu.

A+A-

ÜRETİCİLER, TOHUMLUK PATATES İTHALATININ VE KDV UYGULAMASININ DURDURULMASINI İSTİYOR

Patates Üreticileri Birliği, Güney Kıbrıs’tan tohumluk patates ithalatının ve patates ihracatına KDV uygulamasının durdurulması gerektiğini belirterek  eylem uyarısında bulundu.

Çayönü köy kahvesinde toplanan Patates Üreticileri Birliği üyeleri, sektördeki sorunları ele aldı. Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada burada yaptığı konuşmada, Rum tarafından alınan tohumluk patatesten dolayı ürün fazlalığı yaşandığını, bunun da fiyatların düşmesine neden olduğunu kaydetti.

Yeşilada, üreticinin elinde kalan patatesi depolamakta zorluklar yaşadığını da söyledi.

Kıbrıs’ın patates ürününün yılda 2 defa üretilen ender ülkelerden biri olduğunu ve patatesin ihraç edilen tarımsal ürünlerin başında geldiğini belirten Yeşilada,  üreticiye ihracatta uygulanan KDV’nin de kaldırılmasını istedi.

Yeşilada, ihracat yapan üreticiye 30 kuruş prim verilmesi taleplerini yetkililere bildirdiklerini ancak bu konuda herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını da savundu.

Türkiye’den gelecek olan suyun patates üretimi yapılan bölgelere de aktarılmasını istediklerini kaydeden Yeşilada, Kıbrıs sorununda bir uzlaşma için üretim yapılan toprakların verilmesine karşı olduklarını belirtti.

Yeşilada erken zamanda bir sonuç alınmazsa eyleme gideceklerini ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.