1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ÜRETİCİLER, TOPTANCILARIN İNSAFINA TERK EDİLDİ”
“ÜRETİCİLER, TOPTANCILARIN İNSAFINA TERK EDİLDİ”

“ÜRETİCİLER, TOPTANCILARIN İNSAFINA TERK EDİLDİ”

Toparlanıyoruz Hareketi olarak da bilinen Temiz Toplum Derneği, köylerde tarımsal üretim yapan üreticilerin, hükümet tarafından toptancıların insafına terk edildiğini iddia etti.

A+A-

Dernek, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını ancak piyasaya ulaşan malının halka pahalıya satıldığını savunarak, ülkede üretimin ve üreticinin dizlerinin üzerine çökertildiğini, kamuya gereksiz ve partizanca istihdam yapıldığını, siyasetin de daha da kirlendiğini öne sürdü.

Dernek bugün yaptığı yazılı açıklamada, “halkla birlikte çözümler üretme” amacını taşıyan sohbet toplantılarını sürdürdüğünü kaydetti.

Dernek Başkanı Kudret Özersay, ziyaret ettikleri pek çok yerde, bazı toptancıların siyasi parti organlarında görevli olduğunun ve siyasilerle yakın işbirliği halinde ayrıcalıklı muamele gördüklerinin söylendiğini iddia etti.

Üreticilerin kendi ürün bedellerini almak için uzun süre beklemek durumunda kaldıklarını ve bu geçen sürede borçlanmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden Özersay, üreticilerin kendi aralarında bu olumsuzlukları giderebilmek için örgütlenmeye kalktıklarında ise siyasiler ile bazı toptancılar arasındaki ittifakla karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü.

Özersay, hükümetin, üreticiye gerek ilaçlama gerekse diğer tedbirler konusunda yol gösterecek mühendisleri göndermesi gerektiğini, bunun yanında vatandaşların da gıda ürünü alırken sorumluluklarını yerine getirmesi ve bir denetçi gibi davranması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.