1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜRKÜTEN ÖLÜM!
ÜRKÜTEN ÖLÜM!

ÜRKÜTEN ÖLÜM!

Ürküten ölüm!

A+A-

Çayönü’nde 29 yaşındaki Şükrü Rıza Atınç, içerisinde tütünle karışık uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigara içtiği sırada, aniden fenalaşarak yaşamını yitirdi… Polis meseleyle ilgili biri satıcı iki kişiyi tutukladı. Ölen gencin 40 yaşındaki nişanlısı Ünlen Açıkyıldız, çıkarıldığı mahkemede gözyaşlarını tutamadı.  Söz verilmesi üzerine konuşan nişanlı, Şükrü ile birlikte yaşadıklarını belirttikten sonra, “Yapmaması konusunda çok ısrar ettim dinletemedim!" dedi.

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’ya bağlı Çayönü köyünde, dün sabahın erken saatlerinde, 29 yaşındaki Şükrü Rıza Atınç isimli bir genç, içerisinde tütünle karışık uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigara içtiği sırada aniden fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Uyuşturucu kullanım yaşının gittikçe düştüğü ülkede, aslen Mersinli olduğu bildirilen Şükrü Rıza Atınç’ın ürkütücü ölümü büyük üzüntü yarattı. Atınç'a dün otopsi yapıldı. Otopside ölüm nedeninin belirlenemediği kaydedildi.

İki tutuklu var

Alınan bilgi ışığında, olayı çok yönlü bir şekilde araştırıp soruşturmaya başlayan narkotik polisi, meseleyle ilgili olarak, Şükrü Rıza Atınç’ın 40 yaşındaki nişanlısı Ünlen Açıkyıldız ile konu maddeyi talihsiz gence 60 TL’ye sattığı iddia edilen 26 yaşındaki Hüseyin Atatüre’yi tutukladı.

Polis, dün sabah, her iki zanlıyı da mahkemeye çıkarttı ve aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri temin etti.

Evdeki uyuşturucu emare

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Nöbetçi Yargıç Hasan Dağlı huzurunda gerçekleşen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Serhan Bundak, meselenin olgularını aktarması için Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz’ı tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Mustafa Kavaz, dün saat 00.50’de Dörtyol Polis Karakolu’ndan, Çayönü’nde sakin 29 yaşındaki Şükrü Rıza Atınç’ın, içerisinde tütünle karışık uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigara içtiği sırada, aniden fenalaşarak yaşamını yitirdiğini öğrendiğini söyledi.

Kavaz, aynı gün, Şükrü Rıza Atınç’ın evinde arama yaptıklarını anlatarak, evin mutfak çekmecesinde bulduğu, içerisinde ucu yanık uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigara ve beyaz kağıda sarılı 100 miligram uyuşturucu maddeyi emare aldığını kaydetti.

Yaptığı soruşturma ve araştırmada konu ikametgahta yaşayan Ünlen Açıkyıldız’ı tutukladığını belirten Kavaz, konu maddenin önceki gün, 60 TL karşılığında Hüseyin Atatüre’den alındığını öğrenmesi üzerine Atatüre’yi de Mağusa’da tespit ederek tutukladığını anlattı.

Tanık polis, alınacak birçok ifade, soruşturulacak birçok şahıs bulunduğuna dikkat çekti ve henüz yeni başladığı tahkikatını salimen yürütebilmek için her iki zanlı aleyhine mahkemeden 3 gün tutukluluk emri talep etti.

Açıkyıldız: Uyardım dinlemedi!

İçerisinde tütünle karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigarayı içtiği esnada fenalaşıp hayatını kaybeden gencin nişanlısı Ünlen Açıkyıldız, çıkarıldığı mahkemede gözyaşlarını tutamadı.

Söz verilmesi üzerine konuşan Açıkyıldız, Şükrü ile birlikte yaşadıklarını belirttikten sonra, “Yapmaması konusunda çok ısrar ettim dinletemedim! Kavga da ettik. Benim suçum yok! Tek isteğim cenazeye katılmak” dedi.

Aleyhindeki ithamları reddeden Hüseyin Atatüre ise “Şükrü, yanıma geldi ama vermedim” diyerek mahkemede kendini savundu.

Tutuklu kalsınlar

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, tahkikatın selameti açısından zanlıların tutuklu kalması gerektiğine bulgu yaptı ve her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.