1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜRÜNLER BURADA UCUZ VE ÇOK TAZE
ÜRÜNLER BURADA UCUZ VE ÇOK TAZE

ÜRÜNLER BURADA UCUZ VE ÇOK TAZE

Gazimağusa’da halk “Perşembe Pazarına” yoğun ilgi gösteriyor

A+A-

Gazimağusa’da bir zamanlar cuma günleri kurulduğu için “Cuma Pazarı” olarak adlandırılan ancak birkaç yıl önce perşembe günleri kurulmaya başlayan “Perşembe Pazarı”na halk yoğun ilgi gösteriyor.

Otobüs terminalinin hemen yanında kurulan pazar yerine Karpaz köylerinden gelen vatandaşlarımız da uğrama şansı yakalıyor.

“Perşembe Pazarı”nda sebze ve meyve gibi ürünler çok taze bir şekilde satışa sunulmaları nedeniyle tüketicilerin de ilgisini çekiyor.

Vatandaşlar pazar yerinde birçok ürünü manavlardan ve marketlerden daha uygun fiyata buldukları için memnun kaldıklarını, marketlerde bulamadıkları kadar çeşitli ürünü pazar yerinde bulabilmeleri nedeniyle tercihlerini bu yönde kullandıklarını söyledi.

Esnaf, genellikle satışlardan memnun olduğunu ifade ederlerken, vatandaşın pazar yerine olan ilgilerini de daha taze ürüne, daha uygun fiyata ve daha fazla alternatif seçeneğe sahip olmalarına bağlıyor.

Esnaf ne dedi? Esnaf ne dedi? Esnaf ne dedi?

Erkan Gök:
“Vatandaşların pazara olan ilgisi çok güzeldir. Satışlarım iyi durumdadır. ‘Perşembe Pazarı’nın marketlere göre avantajı hem ürünlerin çok taze, hem de fiyatlarının ucuz olmasıdır. Pazar yerinde alternatiflerde artıyor. Vatandaşın ilgisinden memnunum.”

Cahit Özdemir:
“Vatandaşın ilgisi geçmişe göre azaldı. İnsanların alım güçleri çok düştü. Herkes ay sonunu nasıl getireceğini bilmediği için alışveriş yapmıyor. Benim işlerim son zamanlarda çok kesatlaştı. Alacaklarımı da alamıyorum.”

Durmuş Serhoş:

“Vatandaşımızın ilgisi şu ana kadar çok güzel. Satışlarım çok iyi gidiyor. Vatandaşlara güzel ürün sunuyoruz. Pazarda marketlere göre ürünler daha ucuz ve daha tazedir. Vatandaş buralarda daha çok alternatif bulabiliyorlar.”

Kadir Karpaz:
“Vatandaşın ilgisi çok yoğun oluyor. Satışlardan çok memnunum. Fiyatlarım marketlere göre çok daha ucuzdur. Mallarım kalitelidir. Vatandaş markette bulamadığı ürünleri pazarda çok rahat ve alternatifli bir şekilde bulabiliyor.”

Lale Sofu:
“Eskiden satışlarımız daha iyiydi. Şimdi satışlar eskiye nazaran düştü. Ben ekmek satıyorum ama pazarda ekmek satanlar çok fazlalaştı. Bu nedenle de alternatifler arttı. Yine de Allaha şükür. Halimden memnunum.”

Perşembe Fiyat Listesi
Domates: 2.5- 4 TL
Muz: 3.5- 5 TL
Salatalık: 2.75- 3.50 TL
Maydanoz: 0.50- 1.00 TL
Kereviz: 2.50- 3.00 TL
Patlıcan: 1.00- 1.50 TL
Taze Kabak: 1.00- 1.50 TL
Çekirdek Mandalina: 1.50-2.00 TL
Nar: 1.00- 1.50 TL
Çarliston Biber: 1.50 - 2 TL
Erik: 3,5- 5 TL
Elma: 2.00- 3.50 TL
Armut: 2.00- 3.50 TL
Portakal: 1.00- 2.00 TL
Üzüm: 4.00- 5 TL
Soğan: 0.50- 0.75 Kuruş
Limon: 0.75- 1 TL
Köy Ekmeği: 5 TL

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.