1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. USAM’IN İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI
USAM’IN İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

USAM’IN İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü etkinlikleri dahilinde düzenlenen ilkokullar arası resim yarışması sonuçlandı.

A+A-

Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM ), Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) ve Gençlik Merkezi işbirliğinde 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü etkinlikleri dahilinde düzenlenen ilkokullar arası resim yarışması sonuçlandı.

USAM’dan yapılan açıklamaya göre,  “Sigara ile Mücadele, Sigaranın Zararları,Sigarasız Bir Dünya” konulu resim yarışması iki kategoride gerçekleştirildi.

Resim sanatçısı Hikmet Olgaç  ile seramik sanatçıları Semra Bayhanlı ve Semral Öztan’dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu 1-2-3.sınıflar kategorisinde birinciliğe, Ezgi Esenel, ikinciliğe İzgi Mertdin ve üçüncülüğe de İpek Baro layık görülürken, 4 ve5. sınıflar kategorisinde ise, birinciliği Buğse Yurday, ikinciliği Nalan Gülten ve üçüncülüğü de Ödül Kaya Kar elde etti.

USAM Başkanı Ayşe Gökyiğit açıklamada, üllkede son dört yılda sigara ithalatının ortalama yılda 17-20 milyon dolar arasında değiştiğini ve sigaraya yapılan harcamaların önemli yer tuttuğunu kaydetti.

Gökyiğit, 44/2008 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası’nın etkin bir şekilde uygulanması, konuyla ilgili vergilendirme ve diğer düzenlemelerin güncelleşmesi gerektiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.