1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. USTA 2, PÖLENT 1.5 YIL YATACAK
USTA 2, PÖLENT 1.5 YIL YATACAK

USTA 2, PÖLENT 1.5 YIL YATACAK

Usta 2, Pölent 1.5 yıl yatacak

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Şubat ayında Demirhan’da “Soydan” isimli benzin istasyonunu soyarak, çaldıkları kiralık araçla kaçan Yasin Usta ve Veysi Pölent’’i hapse mahkum etti

Şubat ayında 10 gün önce başladığı iş yerini suç ortağı ile soyarak başkasına ait kiralık araçla kayıplara karışan Yasin Usta ve Veysi Pölent hakkındaki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı.

24 Şubat tarihinden bu yana Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Yasin Usta 2 yıl, Veysi Pölent ise 18 ay hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Ömer Güran’ın yaptığı, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia B. Barkından oluşan heyet kararını Yargıç Rauf Kürşad açıkladı.

polent.jpg

Kürşad: Toplum huzursuz

Yargıç Rauf Kürşad Yasin Usta ve Veysi Pölent’in yargılandığı suçların günümüzde yaygınlaşarak toplumu huzursuz ve tedirgin eden suçlar olduğunu açıkladı.

Kürşad, sanık Yasin Usta’nın 10 günlük çalıştığı iş yerini suç ortağı ile soyarak güveni kötüye kullandığına dikkati çekti.

Sanıkların toplamda iş yerinden 8 bin 960 TL çaldıklarını ve soruşturma kapsamında paranın 4 bin 37 TL’nin bulunduğunu anımsatan Kürşad, geriye kalan eksik paranın tazmin edilmediğine değindi.

Rauf Kürşad, Usta ve Pölent’in işledikleri suçların 7 yıla kadar hapislik cezası olduğunu ifade etti.

Kürşad son olarak oy birliği ile Yasin Usta’yı 2 yıl, Veysi Pölent’i ise 18 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

HAVADİS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.