1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÜSTEL: “ÇEVREYE KARŞI DUYARLIYIZ”
ÜSTEL: “ÇEVREYE KARŞI DUYARLIYIZ”

ÜSTEL: “ÇEVREYE KARŞI DUYARLIYIZ”

DEVLETE AİT RESMİ HİZMET ARAÇLARININ EGZOZ EMİSYON ÖLÇÜMÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPILDI

A+A-

ANLAŞMA, TURİZM ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANLIĞI, MALİYE BALKANLIĞI VE POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA YAPILDI

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, bu yıl devlete ait resmi hizmet araçlarının egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmak için Maliye Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü ile birlikte işbirliği anlaşması yaptı.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Çevre Yasası altında yürütülen “Hava Kalitesinin Kontrolü ve Korunması Tüzüğü” hükümleri gereğince, devlete ait araçların egzoz emisyon ölçümlerinin yapılması sağlanacak.

İşbirliği anlaşmasına göre, devlete ait resmi hizmet araçlarının egzoz emisyon ölçümleri, her yılın belirli döneminde, Polis Genel Müdürlüğü ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından yapılacak.  

Lefkoşa’da hizmet veren resmi araçların ölçümleri, Polis Genel Müdürlüğü tarafından Lefkoşa’daki araç muayene merkezinde, diğer ilçelerdeki araçları ise, Çevre Koruma Dairesi tarafından ilçelerdeki araç muayene merkezlerinde gerçekleştirilecek.
 
 Benzin ve dizel yakıtlarla çalışan motorlu taşıtların egzoz emisyon ölçümlerinde, tüzüğün 44, 45 ve 46’ıncı maddelerinde belirtilen emisyon sınır değerleri uygulanacak.

Egzoz emisyon ölçümü sonucunda standartlara uygun çıkan taşıtlar, egzoz emisyon ölçümünden geçmiş sayılacaktır.

ÜSTEL

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevreye karşı duyarlı davrandıklarını ve çevreyi kirleten unsurların sadece çöpler olmadığını, araçların salgıladığı egzoz dumanlarının da kontrolünün önemli olduğunu söyledi.

Bakan Üstel, yapılan anlaşma çerçevesinde, devlete ait resmi araçların Nisan ayından başlanarak egzoz emisyon ölçümlerinin yapılacağını ve yıl içerisinde belirlenen takvime göre bu ölçümlerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.