1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜSTEL: “ENGELLİLERE HER KESİM SAHİP ÇIKMALI, GEREKEN DESTEK VERİLMELİ”
ÜSTEL: “ENGELLİLERE HER KESİM SAHİP ÇIKMALI, GEREKEN DESTEK VERİLMELİ”

ÜSTEL: “ENGELLİLERE HER KESİM SAHİP ÇIKMALI, GEREKEN DESTEK VERİLMELİ”

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

A+A-

ÜSTEL: “ENGELLİLERE HER KESİM SAHİP ÇIKMALI, GEREKEN DESTEK VERİLMELİ”

 Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, toplumun önemli bir parçasını oluşturan engellilere, her kesimin sahip çıkması, topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Üstel,  Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellilere gereken desteğin verilmesi ve istihdam imkanları sağlanmasının gerekliliğini ifade etti.

Engellilerin, günlük hayatta karşılaşmış oldukları en büyük problemin, sahip oldukları engeller değil; engelliliğin oluşturduğu farklılığı bahane eden toplumun, engellilere karşı geliştirdiği tutum olduğunu dile getiren Üstel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza yönelik bu tutumların değiştirilebilmesi amacıyla, onların farklılıklarına saygı göstererek, toplumda yaşayan tüm bireylerin eşit olduğuna inanmamız ve bu inancı günlük yaşantımızda uygulamamız gerekmektedir. Unutmamak gerekir ki, özürlülük alanındaki sorunlar engellilerimiz ve bizler kadar toplumun her kesimini de ilgilendirmektedir. Dolayısıyla bu alandaki sorunların çözümü için devletimizin imkân ve kaynaklarının yanında milletimizin elbirliği, işbirliği ve katılımı da gereklidir. Engelli olanlar ile olmayanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak ve toplumsal dayanışmaya katkıda bulunacak tüm çalışmalara her zaman destek vermemiz gerekir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  özürlüsü, yaşlısı, genci, çocuğu, kadını, erkeği ‘Sen varsan, ben varım’ anlayışı ve sorumluluğuyla daha da güçlenecektir. Engelliler Haftasının engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.