1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÜSTEL, YEŞİLIRMAK -YEDİDALGA ÜRETİCİLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ’Nİ KABUL ETTİ
ÜSTEL, YEŞİLIRMAK -YEDİDALGA ÜRETİCİLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ’Nİ KABUL ETTİ

ÜSTEL, YEŞİLIRMAK -YEDİDALGA ÜRETİCİLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ’Nİ KABUL ETTİ

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Yeşilırmak -Yedidalga Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabul etti.

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Yeşilırmak -Yedidalga Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Birlik Onursal Başkanı Cavit Atalar, ziyaret sırasında Bakan Ünal Üstel’i “8’inci Geleneksel Çilek Festivali”’ne davet etti.

Atalar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Yeşilırmak bölgesinin çilek diyarı olduğunu ve her yıl geleneksel olarak Çilek Festivali düzenlediklerini söyledi.

Festivalin ülke kültürünü geliştirdiğini de söyleyen Atalar, Bakan Ünal Üstel’den festivale katkıda bulunmalarını istedi.

Festivalde; müzik grupları, yüzme maratonu, milli oyunlar, dans gösterileri ve Çilek Güzeli Yarışması’nın yapılacağını da söyleyen Atalar, yapılacak olan güzellik yarışmasında para ödülü ve hediyelerin de verileceğini belirtti.

Eko-Agro Turizmi’nin Yeşilırmak bölgesinde uygulanmasını ve Yeşilırmak bölgesinin ise merkez olması gerektiğini söyleyen Cavit Atalar, bölgenin buna müsait olduğunu vurguladı.

ÜSTEL

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ise çilek denince akla Yeşilırmak geldiğini ve doğanın en güzel yerleri arasında yer aldığını söyledi.

Kültür etkinliklerine her zaman destek olduklarını söyleyen Üstel, Çilek Festivali’ne de katılmayı istediğini belirtti.

Eko-Agro Turizmi konusunda ise bir takım çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Bakan Üstel, bölge için master plan yapılması amacıyla çalıştıklarını da ifade etti.

Güzelyurt, Lefke ve Yeşilırmak bölgelerine öncelik verdiklerini ve yatırımcıların bu bölgelere yönlenmesi için uğraştıklarını söyleyen Üstel, bölge halkının düşük faizlerle toprağına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Ülkeye gelen turistlerin bu bölgeleri de ziyaret etmeleri için bakanlık olarak çalışmaları olduğunu da söyleyen Üstel, “Doğanın en güzel yerlerini turistlerle buluşturmak arzumuzdur” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.