1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜSTLERİNDEKİ KIYAFETLERLE KALDILAR
ÜSTLERİNDEKİ KIYAFETLERLE KALDILAR

ÜSTLERİNDEKİ KIYAFETLERLE KALDILAR

“Su alacak paramız yok”

A+A-

Çocuklarını okutabilme hayaliyle geldikleri Kıbrıs’ta, çalıştıkları sera sahibinin sağladığı evde kalırken, çıkan yangın sonucu dımdızlak ortada kalan 6 çocuklu Altun ailesi yaralarını sarmaya çalışıyor 

İŞVEREN EV BULDU:

Yangının ardından önceki geceyi arkadaşlarının yanında geçiren Altun ailesi, dün işverenin bulduğu yeni eve yerleşme telaşı yaşadı. Bulunan ev yine patronun aldığı yatak ve sandalyeler taşındı. En büyüğü 14 olan 6 çocuklu aile geceyi yeni evinde geçirdi

OKULA GİDEMEDİLER:

Okul üniformaları dahil tüm giyecekleri yanan çocuklar dün okula gidemedi. Baba Ali Altun ise çaresiz. Bir gün önce aldığı maaşının da içinde olduğu cüzdan da yangında küle döndü. Aile uzanacak yardım eli bekliyor

Devrim DEMİR

Pazar günü evlerinde çıkan yangın sonucu bir anda hayatları kararan Altun ailesi, dün yeni bir güne başladı.

Kendilerine temin edilen 2 odalı evde yeniden hayatlarını kurmaya çalışan aile, çevreden gelen yardımlarla yaralarını sarmaya başlasa da, 6 çocuklu ailenin eksikleri çok fazla.

Aile çıkan yangın sonucu canlarını zor kurtarırken, ne eşyalarını nede kıyafetlerini kurtaramadı.

En küçüğü 5 yaşında en büyüğü 14 yaşında olan beş kız bir erkek çocuk ise okul kıyafetlerinin yanı sıra defter ve kitapları yandığı için okula gidemiyor.

Çaresiz baba Ali Altun ise, eşini ve 6 çocuğunu okutmak için 2 yıl önce Urfa’nın Sırataşlar köyünden ülkeye getirdi.

Çıkan yangında, baba Ali Altun bir gün önce aldığı maaşını da alevlere kaptırdı.

“Su alacak paramız yok”

Ali-Nazlı Altun çifti, dün sığınmaları için kendilerine temin edilen 2 odalı evi kendi imkânları ile temizleyerek, duyarlı vatandaşların yaptığı yardımları evlerine yerleştirdi.

En büyük kızları orta 2 sınıf öğrencisi İslim’in gözyaşları ise dünde durmadı. Kitaplarını yangında kaybeden İslim, okuldan ayrı kaldığı için çok üzgün.

Ali-Nazlı Altun çifti ise, duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor.

Havadis’e kapılarını açan Altun ailesi, “Yangın sonucu kaybettiğimiz evimizi yeniden tamir etmek için maddiyat gerekiyor. Yangından bir gün önce aldığım maaşımı alevlere kaptırdım, su alacak paramız yok. Ne yapacağımızı bilmiyorum, canımıza çocuklarımıza bir şey olmadı ama yiyecek hiç bir şey temin edemiyoruz. Can havli ile kaçtık evden üstümüzdeki kıyafetlerle, çocuklar okullarından ayrı kaldıkları için çok üzgün” dedi.

ali-altun.jpg

“Kızlarımızı okutmak için geldik”

Baba Ali Altun, 12 yıldır ülkede bahçıvanlık yaparak geçimini sağlıyor. 6 çocuk sahibi olan Altun çifti, çocuklarının okuması için 2 yıl önce Urfa Sırataşlar köyündeki evlerine kilit vurarak adaya temelli geldiler, tek amaçları ise kızlarını okutmak.

Anne Nazlı Altun, “Bizim köyümüzde kızlar okula gitmiyor, ama biz eşimle onların en iyi şekilde okuması için buraya geldik, başımıza bu olay geldi. Köyümüzde okul hem çok uzaktı hem de kızların okuması yanlış görülüyor. Biz çocuklarımızın okumalarını istiyoruz, her şeyimizi vermeye hazırız. Yangın elimizi kolumuzu bağladı, sınav zamanı ve okula gidemiyorlar. Bunun için çok çaresiz kaldık, kızlarımız biri orta 2, biri orta 1diğerler ise ilkokul 1,3 ve 5.sınıfa gidiyorlar. En küçük oğlumuz ise henüz 5 yaşında önümüzdeki sene okula başlayacak.”

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.