1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEMEKLE SUÇLANDI
ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEMEKLE SUÇLANDI

ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEMEKLE SUÇLANDI

Ülkeyi düze çıkaracak sektör ancak destek bir türlü belirlenemedi.. hülümete eleştiri..

A+A-

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, hükümeti “narenciye konusunda üstüne düşen görevi yerine getirmemekle” suçladı.

Birlik Başkanı Turgut Akçın yaptığı yazılı açıklamada, narenciye sezonunun açıldığını, greyfurt hasadının tamamlanmak üzere olduğunu ve limon hasadının devam ettiğini hatırlatarak, “Ancak ortada fiyat yok, üretici ürününü kaça satacağını kestiremiyor” dedi.

Maliyetlerin tavan yaptığı bir dönemde denge unsuru olarak düşünülen Cypfruvex’in, alacağı ve konsantrede sıkacağı ürünün fiyatını belirlemeden, posasının satışı için ihaleye çıkmasının hükümetin ve Cypfruvex’in üreticiye ve üretime verdikleri değerin göstergesi olduğunu ileri süren Akçın, “Cypfruvex’in hem ihracat hem de konsantre için alacağı ürüne fiyat belirlemesi gerekir” ifadesini kullandı.

Hükümeti fiyat belirlemeye çağıran Akçın, fiyatların TL’deki değer kaybı göz önünde bulundurularak saptanmasını da istedi.

“ÜLKEYİ DÜZE ÇIKARACAK SEKTÖR, ÜRETİM SEKTÖRÜDÜR”

Türkiye’de Ağustos ayında ihracata verilecek desteğin belirlenmesine rağmen KKTC’de ihracat desteğinin bir türlü belirlenemediğini ifade eden Akçın şunları kaydetti:

“Bu ülkede tarımın devamını ve gelişmesini istiyorsak, üretime gerekli desteği gününde vermek gerekir. Bizde 2013’ün Doğrudan Gelir Desteği’nin yarısı ve mazot desteğinin ¼’ ü halen ödenmedi.

Hükümet ortakları sen- ben kavgası içerisinde bulunurken asli görevlerini unutturmak istemektedirler. Yalnız maaşların ödenmesini düşünmektedirler. Oysa bu ülkeyi düze çıkaracak sektörün üretim sektörü olduğu gerçeği göz ardı edilemez. Üretilen ürünlere pazar bulmak ve pazarlamak da bir marifet ve ciddi çaba ve çalışma isteyen bir konudur.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.