1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “USULSÜZ İSTİHDAM MUHTELİF DENETİM RAPORLARINDA DA YER ALIYOR”
“USULSÜZ İSTİHDAM MUHTELİF DENETİM RAPORLARINDA DA YER ALIYOR”

“USULSÜZ İSTİHDAM MUHTELİF DENETİM RAPORLARINDA DA YER ALIYOR”

Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. Yönetim Kurulu, ay sonu işlerine son verilmesi kararı aldıkları personelle ilgili açıklama yaparak...

A+A-

Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. Yönetim Kurulu, ay sonu işlerine son verilmesi kararı aldıkları personelle ilgili açıklama yaparak, bu kişilerin geçmiş yönetim kurulu tarafından usulsüz işe alındığını, bu usulsüzlüğün bankayla ilgili muhtelif denetim raporlarında da yer aldığını belirtti.

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, bir süredir gündemi meşgul eden işine son verilecek söz konusu kişilerin Banka Personel Yönetmeliği hilafına, Genel Müdürlük talebi ve tavsiyesi olmadan ve aksine olumsuz görüşe rağmen, “münhalsiz, sınavsız ve mülakatsız” işe alındıkları belirtildi.

“YÖNETMELİK HİLAFINA MÜNHALSİZ, SINAVSIZ, MÜLAKATSIZ”

Bankalar Yasası’na göre yönetim kurullarının idari ve mali sorumluluklarına işaret edilen açıklamada, Vakıflar Bankası’nda 3 Aralık 2012’de çıkarılan personel yönetmeliği çerçevesinde istihdam politikaları oluşturulduğu; geçmiş yönetim kurulunun bu yönetmelik hilafına Genel Müdürlük talebi ve tavsiyesi olmadan, aksine olumsuz görüşlerine rağmen “münhalsiz, sınavsız ve mülakatsız” olarak hizmetlerine ihtiyaç duyulmayan kişileri istihdam etme yönüne gittiği anlatıldı.

“Bu istihdamların usulsüz yapıldığı Banka ile ilgili muhtelif Denetim Raporları'nda da yer almaktadır” denilen açıklamada, iş bekleyen binlerce insanı yok sayarak yapılan bu yanlış istihdamın düzeltilmesi ve herkese eşit hak verilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Banka Yönetim Kurulumuz hiçbir çalışanın işsiz kalmasını tasvip ve arzu etmediği halde, tüm bunlardan hareketle ihtiyaç fazlası olan söz konusu personelin, Toplu İş Sözleşmesi'nin 12. maddesindeki 'son giren ilk çıkar' prensibi ve İş Yasası'nın 12 (1) (A) maddesinde gösterilen ihbar süreleri de dikkate alınarak, 28.02.2014 Cuma günü mesai bitimi itibariyle görevlerine son verme durumunda kalmıştır.

Yönetim Kurulumuz karar üretirken bugün olduğu gibi gelecekte de, Genel Bankacılık Mevzuatı, KKTC Merkez Bankası'nın sözlü ve/veya yazılı tavsiyeleri yanında Genel Müdürlük görüşleri ve İç Denetim raporlarını da dikkate almaya devam edecektir.”

“HALKIN AYAKTA KALAN NADİR KAMU KURULUŞLARINDAN BİRİ...”

Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd. Yönetim Kurulu açıklamasında, halkın ayakta kalan nadir kamu kuruluşlarından biri olan bankanın bu olay üzerinden siyaset ve popülizm yapılarak yıpratılmasına izin verilmeyeceği de ifade edildi ve “Bu nedenle tüm yasal haklarımız saklı kalmak koşulu ile gerçekleri kamuoyu ile paylaşmayı görev bilmekteyiz” denildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.