1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UTAN DAÇİÇ
UTAN DAÇİÇ

UTAN DAÇİÇ

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Osman Ağa şarkısını Türkçe söyleyen Sırbistan Dışişleri Bakanı, dün de KKTC’ye ambargo çağrısı yaptı

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında Osman Ağa şarkısını Türkçe söyleyen ve dostluk mesajları veren Sırbistan Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, dün de Rum Yönetiömi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’le birlikte ortak basın toplantısı düzenleyerek, KKTC’ye yönelik turizm faaliyetlerinin engellenmesini istedi:

Daçiç; Güney Kıbrıs ile ilişkilerin Sırbistan açısından öncelikli olduğuna dikkat çekerek Sırpları Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmeye, turizm acentelerini de KKTC’ye gezi düzenlemekten kaçınmaya çağırdı. Hristodulidis de Güney Kıbrıs’ın Kosova’yı tanımadığını hatırlattı.

Alithia gazetesi, Daçiç’in, KKTC aleyhtarı sözlerini yansıtırken, Rum Lideri Nikos Anastasiadis’in Sırbistan gezisine de geniş yer ayırdı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüşen Anastasiadis “Nihai hedef BM Genel Sekreteri’nin de dediği gibi normal bir devlet olarak işleyebilmemiz için her türlü garanti veya müdahale hakkından uzak, her işgal ordusunun çekilmesiyle gerçekten bağımsız, egemen bir devlet kurulmasıdır” dedi.

Sırbistan’ın “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve birliğine” verdiği destek için Vucic’e teşekkür eden Anastasiadis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ve Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgi verdiğini anlattı. Anastasiadis bu noktada, müzakerelere Crans Montana’da kalınan yerden devam etmeye hazır olduğunu yeniden dile getirdi.

“Sırbistan Kıbrıs’ı her zaman AB içerisinde muteber bir ortak olarak görebilir. Sırbistan’ın geleceği Avrupa’dan başkası olamaz” diyen Anastasiadis, Rum Yönetimi’nin “tek yanlı ilan edilmiş” diye nitelediği Kosova’yı tanımayacağını, Sırbistan’ın “egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygıya destek verdiğini” söyledi.

Kaynak: Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.