1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘UTANÇ VERİCİ’
‘UTANÇ VERİCİ’

‘UTANÇ VERİCİ’

Girne’nin yürekler acısı hali sadece halkın ve turistlerin değil, Belediye Başkanı’nın da tepkisine yol açtı:

A+A-

20 Temmuz’un 41’inci yılında Girne’nin yürekler acısı hali sadece halkın ve turistlerin değil, bakım ve onarım yetkisi olmayan Belediye Başkanı’nın da tepkisine yol açtı

Diyalog - Raif Doğru

Kuzey Kıbrıs’ın turizm cenneti olarak bilinen Girne’deki Marina’nın bakımsızlıktan adeta dökülmesi, sadece yerlileri değil, ülkemizi ziyaret eden yabancıları da rahatsız ediyor.

Yaz aylarında turist sayısının artmasına karşın, Marina’daki sorunların giderilmemesi karşısında tepkilerini dile getiren turistler, “Siz böyle yaparsanız kimse buraya gelmez” diyerek, belediyenin harekete geçmesini istediler.

Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, “Utanç verici bir durum” diyerek, limandaki yetki ve sorumluluğun yıllar önce belediyeden alınarak Turizm Bakanlığı’na verildiğini söyledi. Güngördü, “Ancak burada temizlik ve sağlık alanındaki sorumluluk bana ait ise, tüm konularda yetki bende olmalıdır. Bu konuda Turizm bakanlığına bir aylık süre veriyorum. Aksi halde halkı yanımıza alarak eylem yapacağız” dedi.

“Bir Bakanlar Kurulu kararı ile Girne Belediyesi’nin yat limanındaki yetki ve sorumlulukları alınarak Turizm Bakanlığı’na verildi. Bugün gelinen noktada bunun yanlış olduğu ortaya çıktı” diyen Güngördü şöyle dedi:

“Ben liman işletmelerine su veriyorsam, çöpünü topluyorsam, hijyen denetimlerini ben yapıyorsam, çalışanların sağlık karnelerini ben çıkarıyorsam bir bakanlığın ortaya müdahil olması çok yanlıştır.”

Hükümete 30 gün süre

Limanda çeşitli disiplinlerden kurumlar olduğunu söyleyen Güngördü, ancak belediyenin elini taşın altına koymaya hazır olduğunu kaydetti.

Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte hükümete 30 gün süre tanıdıklarını anlatan Güngördü, “Eğer Girne Yat Limanı bize verilmezse biz “Girne halkı yat limanını geri istiyor” diye bir kampanya başlatacağız.  Tüm Girne halkını yollara sokaklara dökeceğiz ve limanın Girne Belediyesi’ne verilmesini isteyeceğiz. Biz büyük bir konser yapacağız limanda ve liman bize verilene kadar buradan kaçmayacağız. Limanın açılmasına izin vermeyeceğiz. Maalesef böyle bir eylem şart” diye konuştu.

“Mendirek onarımına bakanlık izin vermedi”

Limandaki mendireğin görüntüsünden utanç duyduğunu ifade eden Güngördü, kasım ayından bu yana limandaki mendireğe ulaşan yürüyüş yolunun harap şekilde olduğunu söyledi ve belediyenin burası için kaynak ayırdığını anlattı. Güngördü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mendirek kasım ayındaki fırtınalardan patladı. Büyük bir zarar gördü. İnsanlar, turistler güneşli bir günde burada yürüyüş yapıyorlar. Bizden buranın onarılmasını talep ediyorlar. Biz ilgili bakanlığa yazı yazdık ve mendireğin sadece yüzeyini düzeltmeye hazır olduğumuzu söyledik ve bunun için 92 bin TL’lik bir de bütçe ayırdık. Bakanlık’tan bize gelen yanıt, kapsamlı bir projeleri olduğu şeklindeydi.  Biz de geri adım attık. İnsanlar gelip bize şikayet ediyorlar. Biz Bakanlık filan diyoruz ama insanlar dinlemiyor haklı olarak.”

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.