1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UTANÇ VERİCİ
UTANÇ VERİCİ

UTANÇ VERİCİ

Yazık...

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs’ın göz bebeği Girne Antik Liman pislik içinde yüzüyor, ama kimse görmüyor...

Umudunu turizme bağlayan Kuzey Kıbrıs’ın göz bebeği Girne Antik Limanı’nda tam bir çevre felaketi yaşanıyor. Aylardan beri mendireğin tamiratına ilişkin tartışmalarla zaman geçiren KKTC yetkilileri, yatların bulunduğu bölgede denize atılan çöpleri de tamizleyemiyor.

Diyalog’a konuşan bölge esnafı, yürüyüş yolunda elektrik kablolarının açığa çıktığını, oluşan çukurların kapatılmadığını belirtirken, Turizm Bakanlığı ve Girne Belediyesi arasındaki yetki tartışmalarının devam ettiğini, basit sorunların dahi çözüme kavuşturulamadığını vurguluyor.

Eline haritasını alıp, Antik Limana giden yabancı turistler de karşılaştıkları manzara karşısında tepkilerini dile getiriyorlar.

Bir lokanta işletmecisi, hemen her yıl adayı ziyaret eden bir İngiliz çiftin, kısa bir süre önce Girne Limanı’ndaki bu manzara karşısında sert ifadeler kullandığını ve “bir daha buraya gelmeyiz” dediğini aktardı.

Belediye yetkilendirilmeli

Turizm Bakanlığı’nın, limana sahip çıkamadığını ve kamu zihniyetiyle buranın bakım ve onarımını yapamayacağını belirten vatandaşlar ise “yetki ya belediyeye verilmeli, ya da limanın özelleştirilmesi gündeme gelmelidir” diyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.