1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. UYANIK MİLYONER
UYANIK MİLYONER

UYANIK MİLYONER

'4 eurom var' diyen milyonerin

A+A-

İtalya, 15 yıl boyunca sıfır, 2009'da da 4 euroluk vergi beyan eden Veronalı ünlü milyoner Giovanni Montresor'un varlıklarını el koydu

İtalya'nın sayılı zenginlerinden, Veronalı iş adamı Giovanni Montresor memleketi Bussolengo'da diktiği gökdelen otelleri, Venedik'te özel yat limanı ile bir rezidans inşa etmesine rağmen İtalyan maliyesinin gözünden kaçtı. Lüksemburg'da kasa-şirketleri olan Giovanni Montresor, İtalyan maliyesine 2009-2010 yıllarında 10 euro gelir beyan etti. Tam 15 yıl boyunca, vergi beyan etmeyen Montresor, 2009'da elini vicdanına koyup 4 euro beyan etti. Hemen akabinde 2010 yılında ise eşi 1, kendisi 5 euro gelir beyanında bulundular. Metrekaresi 10 euroya aldığı arazilere mucizevi bir şekilde edindiği emlak izni ile gökdelenler diken iş adamı, Temizeller operasyonunda 90'lı yılların ilk yarısında yargılandı. Montresor, bir ordu politikacı'ya rüşvet verdiğini itiraf etti. Ancak bu davalar zaman aşımına uğradı. Bussolengo'da kendi adına diktiği 4 yıldızlı gökdelen otel için de devlette 4 milyar eurodan fazla da teşvik aldı.

BİN 500 VİLLASI VAR
Montresor'un 1996 ve 2008 arasında hiçbir vergi beyanında bulunmaması ise italyan maliyesinin dikkatini çekmedi. Montresor'un vergi kaçırdığını İtalyan Mafya ile Mücadele Savcılığı tesadüfen ortaya çıkardı: Venedik yakınlarında 180 hektarlık bir alan üzerine inşa edilmekte bin 500 villa ve bir o kadarlık yat limanı için Lüksemburg'dan adı sanı bilinmeyen bir şirketin yaptığı milyonlarca euroluk yatırım mafya ile mücadele savcılığının dikkatini çekti.

201 MİLYON EUROLUK FON
Montresor'un Lüksemburg'da kurduğu 201 milyon euroluk fonun İtalya'ya nakledilen 52 milyon eurosuna savcılıkla el konuldu. Montresor, yıllardır niye vergi beyan etmediği sorusuna ise kurduğu şirketlerin vergi ödediğini kendisi kazanmadığı öne sürdü.

İKİ OĞLU DA GÖZALTINA ALINDI
Montresor Verona mahkemesinde hakkında açılan davadan aklanacağından emin. Bu arad Arjantin'den inek ithali maskesi altında 500 milyon euroluk vergi kaçakçılığına adı karışan iki oğlu da soruşturma altına alındı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.