1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYANIKLIĞIN BEDELİ
UYANIKLIĞIN BEDELİ

UYANIKLIĞIN BEDELİ

Uyanıklığın bedeli

A+A-

 

Kayıttan düşmüş aracını, evrakları tamammış gibi satarak sahtekarlık yapan Eray Karmaner’in foyası ortaya çıktı ve son durağı mahkeme oldu

Kayıttan düşmüş aracını takas yoluyla evrakları tamammış gibi satan Eray Karmaner isimli vatandaş bu uyanıklığının bedelini mahkemelik olarak ödedi. Sahte belge düzenlemekle suçlanan Karmaner, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada aktarılan iddialara göre zanlı kayıttan düşmüş GV 219 plakalı pegaut marka aracını takas yolu ile satmak için Gönül Maraşuna’yı dolandırdı. Mayıs ayı içerisinde Maraşuna ile takas konusunda anlaşan zanlı, aracın evraklarının tamam olduğuna dair yalan söyledi. Takas konusunda Maraşuna ile anlaşan zanlı, aracı üzerine devr edeceğini söyleyerek işlemler için Maraşuna’dan 175 TL aldı.

Zanlı daha sonra 7 Haziran tarihinde kayıttan düşen aracının koçanın devr alan kısmına kendi el yazısı ile Maraşuna’nın ismini yazıp Motorlu Araçlar Mukayyitliğinden çaldığı düşünülen, motorlu araçlar işlem mührünü evraka basıp sahteledi. Zanlı sahtelediği sahte evrakı Maraşuna’ya verdi.

Evrakın sahte olduğunu bilmeyen Maraşuna Motorlu Araçlar Mukayyitliğine gidip seyrü sefer belgesi için başvuruda bulundu.

 

Suçunu kabul etti

İşlem yaptırmak isteyen Maraşuna’ya belgesinin sahte olduğu söylendi, konu polise bildirildi.

Polis, sahte evrakı düzenleyen zanlıyı gözaltına alarak hakkında soruşturma başlattı. Resmi evrak sahteleme, sahte evrakı tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temini suçlarından hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile duruşmaya çıkarıldı. Polis, gözaltına alınan zanlının gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini açıkladı.

Zanlının evrakı sahtelemek için kullandığı mührün nereden alındığına dair soruşturma yürütüldüğünü kaydeden polis, alınacak ifadeler ve mührün kayıp olduğunu belirterek zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, hakkında soruşturma yürütülen zanlının ilk etapta bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.