1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "UYARI YOK, CEZA VAR"
"UYARI YOK, CEZA VAR"

"UYARI YOK, CEZA VAR"

"Uyarı yok, ceza var"

A+A-

Aracını "yayalaştırılmış bölgeye park ettiği gerekçesiyle" ceza yazılan Hüseyin Ulusu, bölgede hiç bir uyarıcı levha olmadığını söyledi. Durumu anlatmak için belediyeye gittiğinde Belediye Başkanı’nın arabasının bina önünde, giriş ve çıkışı etkileyecek şekilde park edilmiş olduğunu gören Ulusu, bunu fotoğrafladı ve "Bana ceza yazılıyorsa, başkana neden yazılmıyor?" diye sordu.

Ceren ÖZBİL

Ülkeye turist olarak gelen müşterilerini Büyük Han'a götürüp, aracını yine Büyük Han yakınlarında bir yere park eden taksici Hüseyin Ulusu'ya, Lefkoşa Türk Belediyesi zabıtaları tarafından "yayalaştırılmış bölgeye park ettiği" gerekçesiyle ceza yazıldı.

Bölgenin yayalaştırıldığına dair hiç bir uyarı levhası olmadığını kaydeden Ulusu, ayrıca park ettiği yerin yan yana 5 aracı sığacak bir yer olup, asfalt olduğunu anlattı.

Ulusu, "Benim bildiğim yayalaştırılmış bölgeler kırmızı ve parkedir, asfalt olmaz" diyerek isyan etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'ya ise ulaşılamadı.

"Belediyeye şikayete gittim"

Olayın ardından belediyeye gittiğini kaydeden Ulusu şu şekilde konuştu:

“Belediyede bana ceza yazılan yerde uyarı levhası olamadığını, orada sadece 15 dakika kaldığımı ve arabamı park ettiğim yerin de asfalt olup, yan yana 5 arabanın sığacağı bir yer olduğunu anlattım.

Ardından belediyenin önünde giriş ve çıkışları engelleyecek şekilde Belediye Başkanı’nın aracı da dahil olmak üzere iki aracın park edildiğini söyledim.

Belediyenin sağındaki ve solundaki kaldırımlara da arabaların park ettiğini ifade ettim ve bunlara da ceza yazmalarını söyledim.

Bunu söyleyince bana yardımcı olacaklarını söylediler, ancak hiçbir şey yapmadılar. Ardından yine belediyeye gittim ve bana bu cezayı silemeyeceklerini bu raporların Sayıştaylığa gittiğini söylediler.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.