1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYGULAMA BAŞLADI!
UYGULAMA BAŞLADI!

UYGULAMA BAŞLADI!

KKTC'de yeni uygulama;

A+A-

SLOGANI “ŞİMDİ KAN VERME SIRASI SİZDE” OLAN PROJENİN AÇILIŞI İÇİN MECLİS’TE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

SİBER: “ÖZEL SEKTÖRLE DEVLET İŞBİRLİĞİNİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİDİR”

GÜLLE: “SAĞLIKTA YENİDEN YAPILANMA VE REFORM ADINA YOLA ÇIKTIK”

KARAATMACA: “4 YÜZ BİNİ AŞKIN KUZEY KIBRIS TURKCELL KULLANICISINI KAN DONÖR VERİ BANKASI'NA KATILMAYA DAVET ETTİK”

Sağlık Bakanlığı’nın “Şimdi Kan Verme Sırası Sizde” sloganıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell’le projelendirdiği “Kan Donör Veri Bankası” uygulaması, Cumhuriyet Meclisi'nde bugün düzenlenen etkinlikle başladı.

Etkinliğe, Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve bir çok gönüllü vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meclisi’nin bahçesinde düzenlenen açılış etkinliğinde kan bağışında da bulunuldu. Bazı milletvekillerinin de kan verdiği meclis önündeki kan bağışı saat 15.30’a kadar devam edecek. Halka açık olan etkinlikte kan vermeye müsait gönüllü yurttaşların kan bağışı yapmalarına da olanak sağlanıyor.

Kan vermek isteyen gönüllüler bugünden itibaren, KKTC Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde oluşturulan Kan Donör Veri Bankası’na, Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323’e isim soy isim ve kan gruplarını yazarak, ücretsiz olarak SMS atabilecek. Bu verileri toplayarak, ihtiyaç olduğu zaman ulaşılabilmesini sağlayacak olan veri bankası, kan vermek için yapılan başvuruları kan bankasına aktaracak ve Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından donörlere ulaşılarak kan alınması sağlanacak.

KARAATMACA

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, ülkenin kan ihtiyacını karşılamak  için yapılan işbirliğinin tanıtımı için yapılan etkinliğin, tüm halkın iradesinin temsil edildiği Cumhuriyet Meclisi'nde yapılmasından gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kan Donör Veri Bankası’nı halkın geleceği için çok özel ve önemli bir adım olarak gördüklerini dile getiren Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, tüm teknoloji ve insan kaynağını hiç tereddüt etmeden Sağlık Bakanlığı Kan Donör Veri Bankası için seferber ettiğini belirtti.

4 yüz bini aşkın Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcısını Kan Donör Veri Bankası'na katılmaya davet ettiklerini söyleyen Karaatmaca, “İnanıyoruz ki bugün, gönüllü insanlarımızın duyarlılığı, sizlerin yüksek çabasıyla 'Acil Kan Aranıyor' anonslarına ihtiyaç duymayacağımız yeni bir dönemin de başlangıcını yapacağız. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak biliyoruz ki, sosyal sorumluluk ve toplumsal faydaya dönüşmeyen hiçbir başarı anlamlı değildir” ifadelerini kullandı.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise,  projenin çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getirerek, “Sağlıkta yeniden yapılanma ve reform adına yola çıktık” dedi.

Kan vermenin toplumsal dayanışmaya gereksinimi olduğuna dikkat çeken Gülle, toplumun çok duyarlı olduğunu fakat her ay yaklaşık bin 500, 2 bin ünite kana ihtiyaç duyulmasından dolayı da Turkcell ile böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldıklarını kaydetti.

Proje ile Kan Donör Veri Bankası oluşturulacağını ve her ay belli sayıda kişinin kan vermeye davet edileceğini dile getiren Gülle, davet edilenlerin yarısının dahi kan vermesi halinde amaçlarına ulaşacaklarını belirtti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin çok anlamalı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyleyerek, kan vermenin dünyadaki paylaşımların en anlamlısı olduğunu kaydetti.  

Meclis’in böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından gurur duyduğunu dile getiren Siber, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

Özel sektör ve devlet işbirliğinin önemine de dikkat çeken Siber, bu etkinliğin sivil toplum örgütleri ve devlet işbirliğiyle çok güzel işlere imza atılmasına güzel örnek olduğunu söyledi. Siber, Meclis’in sadece yasa yapma değil sosyal sorumluluk projelerine de katkı koyduğunu kaydetti. 

PLAKET  TAKDİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, katkılarından dolayı Meclis Başkanı Siber Siber’e teşekkür plaketi takdim etti.

Etkinlikte, televizyon kanallarında yayımlanmak üzere, Kan Donör Veri Bankası ile ilgili kamu spotu çekimleri de yapıldı.

Etkinlikte ayrıca, Lefkoşa Belediye Orkestrası canlı müzik performansı sergiledi.

PROJEYE DESTEK

Bu arada KKTC Engelliler Dayanışma Derneği, bugün yayınladığı açıklamayla projeye destek verdi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.