1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI”
“UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI”

“UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ GİMER), lise öğrencilerine yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” düzenliyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ GİMER), lise öğrencilerine yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” düzenliyor.

KTSO’dan verilen bilgiye göre, 19-24 Ağustos tarihleri arasında KTSO’da yer alacak eğitim, Limasol Kooperatif  Bankası ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenleniyor.

Kendi işini kurmak isteyenlerle, aile şirketinde çalışmayı planlayanların da düşünülerek düzenlendiği belirtilen eğitim programında, “yeni kurulacak veya hali hazırda faaliyette olan küçük iletmelerde yetkili olarak çalışacak kişilere teorik ve pratik temel bilgiler aktarmak,  lise seviyesindeki gençleri bir işletmede çalışma ortamına hazırlamak, gençler arasında girişimciliği artırmak ve desteklemek, gençlerin lise sonrası kariyer planlarına destek olmak” hedefleniyor. Eğitim programı atölye çalışmaları ile ziyaretler de içeriyor.

KTSO Başkanı Ali Çıralı konu hakkında yaptığı açıklamada, bu özel programla eğitimli girişimciler yaratmayı hedeflediklerini; bilinçli hareket eden, teorik ve pratik bilgiyle donatılmış girişimci gençlere ülkenin ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Özellikle Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren şirketlerin kurumsal yapıları için eğitimin daha da önemli olduğunun altını çizen Başkan Ali Çıralı, “Ülkemizdeki işletmelerin bir çoğu aile işletmeleridir ve kuşaktan kuşağa devrederek gelişen bir yapıdadır. Bu eğitim de hem torik hem de pratik yönden genç kuşaklara çok önemli katkı sağlayacaktır. Tabii bunun yanı sıra yeni girişimcilerin de doğmasını ümit etmekteyiz” dedi.

Program kapsamında katılımcıların, 25 Ağustos- 1 Eylül tarihleri arasında Kayseri’deki İstikbal, Bellona, Mondi, Deco, HES Kablo gibi aile işletmelerini de ziyaret edebileceği ifade edilen açıklamada,  Kıbrıs-Kayseri uçak ulaşım masraflarının katılımcılara ait olacağı kaydedildi.

Eğitimin 25 kişiyle sınırlandırıldığı ve son başvuru tarihinin  15 Ağustos olduğu belirtilirken, katılım ücreti ise 199 TL +KDV olarak açıklandı. Eğitimler 10.00-12.00-13.30-16.00 saatleri arasında yer alacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.