1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYGUN DONÖR BEKLİYOR!
UYGUN DONÖR BEKLİYOR!

UYGUN DONÖR BEKLİYOR!

Aile perişan!

A+A-

Halime “uygun donör” bekliyor

Halime Gezer 9 yaşında. Mart ayında Lösemi teşhisi ile tedaviye alındı. Halime 8 ay Ankara’da Gazi Üniversitesi’nde kanser tedavisi gördü, Kasım ayından bu yana da Lefkoşa’da Onkoloji Merkezi’nde tedavi altında. Halime için acil uygun donör aranıyor

Duygu ALAN

Mağusa Maraş bölgesinde ikamet eden Süleyman-Münevver Gezer çiftinin biricik çocukları Halime Gezer, 10 aydır kanser ile mücadele ediyor.

Mart ayında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinde Lösemi teşhisi konuşan Halime Gezer, Ankara Gazi Üniversitesi’nde 8 ay kanser tedavisi gördü.

Kasım ayından beri de Lefkoşa’da Onkoloji Merkezi’nde tedavi gören küçük kız, hastalığının ne olduğunu da iyileşmesi için ilik nakline ihtiyacı olduğunu da biliyor. Küçük Halime, sağlığına bir an önce kavuşmak için umutla uygun donör bekliyor.

1-20171219110436.jpg

Uygun donör henüz bulunamadı

Halime Gezer’in mümkün olan en kısa zamanda ilik nakli olması gerekiyor. Küçük Halime için başta ailesi ve aile yakınları olmak üzere tüm sevenleri ve birçok duyarlı vatandaş seferber oldu. Ancak aile içi ve dünya taramasında Halime için uygun donör henüz bulunamadı.

Ailesi, biricik kızları Halime ve kanser hastası olup da ilik nakline ihtiyacı olan tüm çocuklar için duyarlı vatandaşlara bağışta bulunmaları çağrısı yaptı.

2-815.jpg

Aile perişan

Anne Münevver Gezer, Halime’ye lösemi teşhisi konulduğu andan itibaren biricik kızının yanından bir an olsun ayrılmadı. Kızının moralini yüksek tutmak için aylardır elinden geleni ardına koymayan çaresiz anne vatandaşlara “Kızımın hayatını kurtaracak kişi belki de sizsiniz” diyerek bağışta bulunmaları yönünde çağrı yaptı.

Baba Süleyman Gezer, Gazimağusa Belediyesi’nde işçi olarak çalışıyor. Süleyman Gezer, her gün mesai bitiminde Mağusa’dan Lefkoşa’ya giderek hekimlerin müsaade ettiği süre kadar kızı ile vakit geçiriyor.

Küçük Halime’nin hayatta kalabilmesi için çalmadık kapı bırakmayan baba Süleyman Gezer, duyarlı vatandaşlara bağış yapmaları için çağrıda bulunuyor.

3-428.jpg

Süleyman Gezer

Kampanyalardan da sonuç çıkmadı

Halime Gezer için Avusturaya’da bağış kampanyası düzenlendi. Kampanyaya ilgi duyan kişiler arasında da uygun donör bulunamadı.

Baba Süleyman Gezer, bağışta bulunmak isteyen vatandaşların hafta içi her gün sabah 08.30-16.30 saatleri arasında Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na giderek donör başvurusunda bulunabileceğini kaydetti.

Donör uygunluğu testinin ağız dokusundan örnek alınarak yapıldığını söyleyen Süleyman Gezer, döner olacak kişinin 18-45 yaş arasında ve KKTC yurttaşı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.