1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. UYKU HAPLARI 1 PAKET SİGARA KADAR TEHLİKELİ
UYKU HAPLARI 1 PAKET SİGARA KADAR TEHLİKELİ

UYKU HAPLARI 1 PAKET SİGARA KADAR TEHLİKELİ

Uyku hapları 1 paket sigara kadar tehlikeli

A+A-

Uykuya yardımcı olması için alınan hapların insan sağlığını tehlikeye sürüklediği ortaya çıktı.

Arizona Devlet Üniversitesi'nden Shawn Youngstedt, uyku haplarının her gün içilen 1 paket sigara kadar tehlikeli olduğunu söyledi.

Daily Mail'de yer alan habere göre yapılan araştırmalar uyku haplarının günde bir paket sigara içmek kadar tehlikeli olduğunu ortaya koydu. Bu hapların kanser, inme ve hatta kalp krizi ile bağlantılı olduğu araştırmacılar tarafından ortaya konuldu.

Arizona Devlet Üniversitesi'nden Uyku Araştırmacısı Shawn Youngstedt, iyi bir uyku isteyenlere egzersiz yapmalarını öneriyor. Bu kısa süreli fiziksel aktivitenin insanı doğal olarak uykuya dalmaya yönlendireceğini söyleyen Youngsted, bunun metabolizmayı hızlandırdığını da söylüyor.

Youngstedt CNN'ne yaptığı açıklamada ise, "Uyku hapları son derece tehlikeli, günde 1 paket sigara içmek kadar kötüler. Yaşlılarda enfeksiyonlara, demanslara neden olmalarının yanı sıra birkaç hafta sonra etkinliklerini de kaybediyorlar. Bunun yerine, düzenli bir uyku için daha sağlıklı, daha ucuz ve yapılması kolay bir yöntem var. Araştırmalar fiziksel olarak aktif olanların uykusuzluk sorunu yaşamadıklarını gösteriyor" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.