1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. UYKU İLAÇLARI BAĞIMLILIK YAPIYOR
UYKU İLAÇLARI BAĞIMLILIK YAPIYOR

UYKU İLAÇLARI BAĞIMLILIK YAPIYOR

Uyku ilaçları bağımlılık yapıyor

A+A-

Etken maddesi benzodiazepin olan ilaçlar korkan, sinirlenen veya uyku sorunu olan hastaları sakinleştirmek için kullanılıyor. Almanya'da 1,2 milyon kişi sürekli kullanıyor. Fakat uzmanlara göre bu ilacı dört haftadan fazla kullanmamak gerekiyor.

Alman Bağımlılık Merkezi'nin verdiği bilgilere göre Almanya'da 1,5 milyon ilaç bağımlısı var. Tespitlere göre 400 bine yakın insan ağrı hapları kullanıyor. Uyku ilaçları ve öksürük dindirmek için tablet kullanan hastaların sayısı oldukça fazla. İlaçların yüzde beşinin bağımlılık yaptığını bildiren kurum, 'Tahminen ilaçların neredeyse yarısı tıbbi sorunlardan dolayı kullanılmıyor. Uzun süre kullanılan ilaçlar bağımlılık yapıyor.' şeklinde açıklamada bulundu.

Bazı ilaçlar sinir sistemini rahatlatarak korku ve ağrıları azaltıyor. İlaçlar etki ettikçe hasta kendini daha rahat hissediyor. Uzmanlar tehlikeyi tam bu noktada görüyor. Vücudun bir süre sonra ilaca alıştığını söyleyen doktorlar, hastaların bu defa da ilaçların etki etmesi için dozunu artırdığını dile getiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.