1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU BAĞIMLILARININ BULUŞMA NOKTASI
UYUŞTURUCU BAĞIMLILARININ BULUŞMA NOKTASI

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARININ BULUŞMA NOKTASI

Uyuşturucu bağımlılarının buluşma noktası

A+A-

Bir zamanlar Başkent Lefkoşa’nın ve Çağlayan bölgesinin sembolü olan Taksim Sineması, bugünlerde uyuşturucu bağımlılarının buluşma noktası haline dönüştü

Diyalog - Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’nın Çağlayan Bölgesi’nde bulunan tarihi Taksim Sineması, bir zamanlar vatandaşların uğradığı en büyük sosyal alandı.
1960’lı 1970’li yıllarda Kıbrıslıların oldukça ilgi gösterdiği Taksim Sineması, bugünlerde bir harabeyi aratmıyor.
Uzun yıllar önce binada yangın çıkmasından dolayı kapanan sinema, şimdilerde geceleri bally çekenlerin mekânı haline geldi.
Yandığı günden bugüne kadar hiçbir iyileştirme yapılmayan binanın her yeri yıkık dökük. Geceleri bağımlıların uğradığı bir mekân haline gelen sinema binasının her köşesinde bally tüpleri var.
Bölgedeki esnaf ve vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu dile getirerek güvende olmadıklarını belirtti.

“Tarihe sahip çıkılmıyor”
Gazetemize konuşan bölge sakinleri, “Kıbrıs’ın değerlerine sahip çıkılmıyor. Bina yandığı için kapandı. Hâlbuki tamir edilip yeniden halka kazandırabilirlerdi. Eskiden herkesin tek eğlencesi sinemaydı. Herkes orada buluşurdu. Yazlık bir sinemaydı ve oldukça yoğun katılım oluyordu. Eskiden tören geçişleri de burada olurdu. Taksim Sineması Çağlayan Bölgesi’nin gözdesiydi. Bazen Salı bazen Çarşamba günleri sinemada kadınlar günü olurdu. Kadınlar biletin yarı parasını ödeyip girerdi, çocuklar ise bedavaya girerdi. O zamanlar şimdiki gibi yiyecek içecek çeşidi de yoktu. Sadece kızarmış bakla satılırdı. Parası olanlar ise kafes peksemet alırdı. Gerçekten insanın yüreği burkuluyor. Bir zamanlar herkesin gözdesi olan sinema, şimdi bally çekenlerin yuvası oldu.

Bölge halkı olarak bu durumdan tedirginiz. Polisimizi göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.