1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU ÇOCUKLARIN ELİNDE!
UYUŞTURUCU ÇOCUKLARIN ELİNDE!

UYUŞTURUCU ÇOCUKLARIN ELİNDE!

Aralarında 14 ile 16 yaşındaki zanlıların da bulunduğu uyuşturucu soruşturması tamamlandı

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, Lapta’da gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen sentetik cannabionid türü kanunsuz uyuşturucu madde meselesiyle ilgili poliste tutuklu olan 8 zanlı, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı ve davaları görülünceye kadar teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların arasında 14 ile 16 yaşları arasında kişilerin olması, uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar indiğini gözler önüne serdi.

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Barış Duman, isimlerinin baş harfleri İ.D, C.G, E.K, E.B, Ö.K, A.V, İ.E ve K.T olan zanlıların “Uyuşturucu alma, verme ve tasarruf” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis çavuşu Barış Duman, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanacak olan zanlıların mahkemede hazır olmasının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmalarını istedi.

İddia makamı adına Savcı Özlem Tümer, tüm zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması, K.T. isimli zanlının 5 bin TL nakit, diğer zanlılar için ise KKTC vatandaşı birer kefilin 10 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmalarını talep etti.

Teminat şartlarına itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, ileride yargılanacak olan zanlıların yargılanmadan kaçmasının önlenip, mahkemede hazır olmalarının sağlanabilmeleri için teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla serbest bırakılmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.