1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU GÜNEY'DEN...
UYUŞTURUCU GÜNEY'DEN...

UYUŞTURUCU GÜNEY'DEN...

Kimden aldığını itiraf etti

A+A-

Narkotiğin Haspolat’ta başlayan operasyonu Lefkoşa’ya uzandı, biri satıcı ikisi içici olduğu iddia edilen 3 genç tutuklandı

Suna ERDEN

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta şüpheli görülen Bestami Gürler yönetimindeki araçta, polis tarafından arama yapıldı.
Yapılan aramada ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili Bestami Gürler’den alınan ifade doğrultusunda  Oğuzhan Çilo ve Batuhan Hiçkorkmaz gözaltına alındı.
Zanlılar dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Uyuşturucu tacirinin zanlı Çilo olduğunu, Güney’den getirdiği hintkeneviri ile bonzai türü uyuşturucuları satıp gelir elde ettiğini itiraf ettiği belirtildi.

Kimden aldığını itiraf etti
Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis,  Bestami Güler'in 28 Nisan 2018 tarihinde saat 11. 30 sıralarında,  Haspolat’ta şüpheli görülen kullanımındaki araç içerisinde yapılan aramada yaklaşık 2 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi. Polis, zanlı Gürler’in ifadesinin ardından uyuşturucu alması için Gürler’e aracı olan ve bir miktar uyuşturucu maddeyi de kendisi veren Batuhan Hiçkorkmaz’ı Göçmenköy’de tespit ettiklerini belirtti. Polis, aynı gün Vadili Köyünde uyuşturucu maddeyi temin eden Oğuzhan Çiloyu’da yakaladıklarını, kullanımındaki araçta yapılan aramada yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri ile yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu mahkemeye aktardı. 

Gelir elde etti
Çilo’dan yapılan sorgulamada uyuşturucu maddeleri şu an aranmakta olan bir kişi ile birlikte Güney Kıbrıs’tan bin TL karşılığında 8 gram hintkeneviri ve 15 gram bonzai olarak getirttiği yönünde itirafta bulunduğunu belirten polis, olayla bağlantılı bir kişinin daha arandığını belirtti. 
Polis, zanlı Oğuzhan Çilo’nun verdiği gönüllü ifadesinde Güney’den bin TL’ye getirdiği bonzai’nin bir kısmını birçok kişiye satarak bin 700 TL kazanç sağladığını da itiraf ettiğini söyledi. 
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, aranan bir şahsın daha olduğunu ifade ederek zanlıların soruşturma amaçlı  3’er gün tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

Haber Kaynak: Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.