1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UYUŞTURUCU HER ŞEYİMİ YOK ETTİ”
“UYUŞTURUCU HER ŞEYİMİ YOK ETTİ”

“UYUŞTURUCU HER ŞEYİMİ YOK ETTİ”

“Uyuşturucu her şeyimi yok etti”

A+A-

6 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ: 27 yaşındaki E.K., Eylül ayında Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği baskında Güney’den KKTC’ye “ithal” ettiği yüklü miktarda uyuşturucu ile suçüstü yakalandı. E.K. Aralık ayında 6 yıl hapse mahkûm edildi

“KAFANIZI DEĞİL HAYATINIZI KURTARIN”: E.K., madde bağımlısı gençlere seslendi: Sevdiğiniz insanlarla zaman geçirin, madde sizi değil siz maddeyi yenmelisiniz. Bir anlık kafanız değişecek diye alıştığınız madde sizin hayatınızı mahveder. Kafanızı değil, hayatınızı kurtarın

Devrim DEMİR

Ülkede son beş yılda daha da yaygınlaşan ve sürekli gündeme gelen “Bonzai”  gençlerin hayatını mahvediyor. Kimisi bir heves uğruna, kimisi ise ailevi sorunlarını bahane ederek bulaştığı bu maddeden kurtulamıyor.

Bataklığa saplanan gençlerin hayatları ya demir parmaklıklar ardında devam ediyor ya da toprak altında sona eriyor.

Uyuşturucu batağına saplanarak en güzel yıllarını cezaevinde geçirecek olan 27 yaşındaki E.K.  Güney’den KKTC’ye yüzlerce paket bonzai geçirmek isterken yapılan baskın sonucu yakalandı.

Daha öncede defalarca uyuşturucu suçundan tutuklanan genç, işlediği suçların ciddiyetini 6 yıl hapis cezası alınca fark etti.

Yüklü miktarda uyuşturucu ile yakalandı

Uyuşturucu batağına saplanan E.K., geçtiğimiz Eylül ayında Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu Güney’den KKTC’ye toplam 596 gram bonzai geçirmek isterken tutuklandı. İki aylık yargılanma sürecinin ardından Aralık ayında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyetinin açıkladığı karar ile 6 yıl hapse mahkûm edildi.

Beş yıldır tedavi görüyor

En güzel yıllarını parmaklıklar ardında geçirecek olan E.K. , hayata yeniden başlamak için geç olmadığını ifade etti. 2011 yılında tedavi olmayı kabul ettiğini anlatan genç, “Tedavi görüp bende sağlıklı biri olmak istiyorum. 5 yıldır tedavi görüyorum, aldığım tedavi ile günde 3 kez hap kullanıyorum. 7 kardeşim var ve ben kardeşlerim arasında üçüncüyüm. Aldığım ceza elbet bitecek, dilerim kimse bu maddenin yüzü ile tanışmaz” dedi.

“Psikolojik sorunlarım vardı”

Güneşi 6 yıl sonra görecek olan E.K., parmaklıklar ardında yaşadıklarını anlattı.

Arkadaşlarının, “İçersen sorunlarını unutursun” tavsiyesi üzerine uyuşturucu kullanmaya başlayan genç, kısa sürede bağımlı oldu.

Madde bağımlısı 27 yaşındaki E.K, 33 yaşında cezaevinden çıkacak.

Ergenlik döneminde yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle ailesinden uzaklaşarak yanlış arkadaş ortamlarına giren E.K., yaptığı hatayı çok geç fark etti. Ailesinin yardımlarını ret eden genç, 2011 yılından bu yana tedavi görüyor.

E.K. yaşadıklarını şöyle dile getirdi, “Büyüme çağımda yaşadığım psikolojik sorunlar yüzünden yanlış ortamlarda bulundum. 18 yaşında uyuşturucu ile tanıştım ve bağımlı oldum. Ailem bana elini uzattıkça, beni durumdan kurtarmaya çalıştıkça ben kaçtım, kendimce kurtulurum sandım. Evden kaçtım, sokaklarda yaşadım. Bunun benim için doğru bir seçim olduğunu düşünüyordum ama ben giderek uyuşturucu müptelası olduğumu çok geç fark ettim” dedi.

“Hayaller görüyordum”

Uyuşturucunun kendini esir aldığını anlatan genç, şunları anlattı: “Ailemi sildim, onların yardım elini geri çevirdim. Sokakta yaşamak çok cazip geliyordu, defalarca uyuşturucu suçundan elime kelepçe takıldı ama ben hiçbir şeyin farkında değildim. Hayaller görmeye başladım, insanın beyni öyle bir oyun yapıyor ki yüzde 70 suç oranını arttırıyor. Bağımlılığım çok kolay gelişti, ilk başlarda ne olduğunu anlamadım. Bulaşmaya başlayınca işin rengi değişmeye başladı tabi. Bu sırada hayatın kötü yönlerini görmeye başlıyorsun. Paraya çevirecek her şeyi düşünüyorsun sonuçta. Torbacıya gidiyorsun, onların yanında durmaya çalışıyorsun. Niye? 1-2 paket fazla içeyim diye. İlk önce yanında içilir. Görürsün, etrafı süzersin, muhabbetleri dinlersin. Her şey komiktir, güzeldir, herkes eğleniyordur, çok mutludur. Sende dersin ki ‘niye bende böyle olmayayım?’ Yani arkadaşının sana ‘Al, iç’ demesinden ziyade yanında birkaç kişinin içip mutlu olduğunu görmek sana uzatılmadan almana sebep olur. Bir esrar ki bu bir ‘meşe’ diye tabir edilir. Meşeyi bırakın, bir duman bile almayın. Çünkü gerisi mutlaka geliyor. O esrar dediğimiz madde de sadece bir geçiş kapısı. O kapıyı sadece onunla açıyorsunuz, içeri giriyorsunuz. İçeri girdiğiniz zaman daha farklı maddeler ve daha farklı bir hayatınız oluyor. Çoğu cezaevine giriyor zaten, işte hırsızlıktan yakalanıyor, çoğu gaspa yöneliyor. Ailesini bitiriyor zaten çoğu insan.”

“Kafanızı değil hayatınızı kurtarın”

Madde bağımlısı gençlere de seslenen E.K., şunları söyledi; “Elleriniz pis olduğu zaman yemek yiyemezsiniz. Düşünceleriniz temiz tutun ve ailenizin değerini bilin. Sizi seven insanları bırakmayın. Maddeyi bırakmaları tamamen kendi kafalarında bitiyor. Birazcık çevrelerini ve kendilerini seven insanları dinlesinler. İlk başlar kullanıcılar için çok zor olabilir ama bunu herkes başarabilir. Sevdiğiniz insanlarla zaman geçirin, madde seni değil sen maddeyi yenmelisin. Bir anlık kafan değişecek diye alıştığın madde senin hayatını mahveder. Kafanızı değil, hayatınızı kurtarın” dedi.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.